Risker med att Investera i Medicinsk Cannabis

Risker med att investera i Medicinsk Cannabis

Potentialen för denna marknad är enorm, dock så bör man inte blunda för att det äveen givetvis finns risker med att investera i medicinsk cannabis. I det här inlägget så kommer jag att gå igenom just av en av dem större riskerna med denna marknad vilket är sänkta försäljningspriser. Andra större och mindre risker är tuffare konkurrens, federala tillslag, förlorat publikt stöd för legalisering samt kraftiga övervärderingar som leder till bubblor.

Eftersom att marknaden i USA inte är helt laglig på grund av att det är olagligt på federal nivå så har priserna trissats upp. Detta har påverkat priserna över hela världen och något som väldigt ofta sker vid en legalisering är att försäljningspriset förr eller senare sjunker. När det inte längre är olagligt med medicinsk cannabis så är riskerna för att beblanda sig med det som bortblåsta. Det leder till ökad konkurrens och ökad tillgänglighet vilket pressar priserna.

Sänkta skatteinkomster

Priserna i Colorado har börjat att dala trots att efterfrågan på medicinsk cannabis fortsätter att öka. Även om skatterna höjs så kommer det ändå tillslut att bli en hård smäll för många alla som beskattar försäljning av cannabis.

Men det finns även två delstater som har löst problemet med lägre inkomster på grund av lägre priser. I Alaska så är skatten för ett ounce(ca. 28,3 gram) alltid 50 amerikanska dollar, oavsett hur mycket det säljs för. Kalifornien har tagit fram en liknande lösning fast med ett annat sorts skatteupplägg. Det är väldigt klokt gjort eftersom att det reglerar priserna någorlunda.

Inte bara Colorado

Den här skuggan hänger över hela marknaden så det gäller att alla förbereder sig för det. Vissa bolag kommer så småningom att tjäna mer pengar på kringförsäljning såsom ätbara produkter, oljor och mer än själva gräset till rökning.

Så låt ingen intala dig att det inte finns några risker med att investera i medicinsk cannabis. Som nästan alltid när det kommer till investeringar så är timing viktigt. Priserna kommer inte att halveras under en natt så håll koll på marknaden och se till att inte bli tagen på sängen.

Flera risker

En så pass stor marknad har också många fallgropar att akta sig för. Utöver risken med att försäljningspriserna droppar kraftigt så kan även dessa scenarion leda till att enskilda bolag eller hela marknaden kollapsar:

  • För tuff konkurrens – Många bolag kommer inte att klara sig trots att marknaden är såpass stor.
  • Federalt tillslag – Om det vill sig riktigt illa så kan fortfarande styrande i USA göra en helomvändning och stänga ner nästan hela marknaden i landet eftersom att det är olagligt på federal nivå.
  • Förlorat publikt stöd – Om stödet för legaliseringensrörelsen bland allmänheten dör så dör även rörelsen eller saktas åtminstone ned.
  • Kraftiga övervärderingar – I ett sådant här läge då potentialen är enorm så skapas det tyvärr lätt bubblor. Vi såg det ske på rätt så liten skala i Canopy tidigare i år. Så bli inte alltför girig, använd stop losses och analysera marknaden för att undvika hårda smällar. Det kan gå åt helskotta vidrigt snabbt när bubblor spricker.

Håll dig uppdaterad

Det bör vara en självklarhet när det gäller investeringar men det tåls att påpekas ändå. Med tanke på dessa risker med att investera i medicinsk cannabis så gäller det att hålla sig uppdaterad på vad som sker. Du behöver givetvis inte köpa och sälja oftare än normalt men se till att följa marknaden på något sätt så slipper du se dina pengar gå upp i rök.

Läs mer om marknaden Här.
Inlägget har även postats på Redeye.


Källor:
thecannabist.co
kotzinvaluation.com
fool.com
thecannabist.co

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.