Senaten i Iowa Röstar för att Legalisera Medicinsk Cannabis

Senaten i Iowa röstar för att legalisera medicinsk cannabis

I måndags så kom nyheten om att senaten i Iowa röstar för att legalisera medicinsk cannabis. Vi ser nu att en efter en så legaliserar delstaterna i USA. Det här är en rörelse som inte går att stoppa. Framförallt inte nu när flera delstater har legaliserat och visat att det inte bara fungerar utan att det gynnar såväl som skattekista som invånare.

Med det sagt så spås tyvärr just det här lagförslaget möta hårt motstånd i nästa steg i processen. Men det är en början och det är en tydlig signal om vart saker och ting är påväg i Iowa och för alla som vill investera i cannabis.

Lagförslaget

Lagförslaget ”Senate File 506” röstades igenom med 45 mot 5 röster i ”House of Representatives for consideration”. Fil 506 kommer att drastiskt förändra lagarna kring medicinsk cannabis i Iowa. Det kommer att bli tillåtet att använda cannabisolja för medicinskt bruk samt innehav av oljan. Inte bara det utan det kommer också att bli tillåtet att inneha, använda och att med licens kunna sälja cannabisprodukter till alla med rätt sorts läkarintyg.

Lagförslaget röstades igenom av 1 oberoende som röstade för, 25 republikaner som röstade för, 4 röstade emot, och 19 demokrater som röstade för, 1 röstade emot. Om allting går enligt plan så kommer 12 stycken licensierade att öppna omkring juli 2018. Alla som är intresserade av att ansöka om att starta en sådan affärsverksamhet kommer att behöva betala en ej återbtalningsbar deposit på 15,000$.

Marknaden

Så till det roligaste. Iowas marknad för cannabis estimeras till hela 111,734,749$ alltså cirka 1 miljard kronor(källa). Vilket i sig kanske låter som mycket pengar, men faktum är att Iowa i förhållande till andra delstater faktiskt är en väldigt liten marknadsdel.

Samma hemsida estimerar hela marknaden för medicinsk cannabis i USA till cirka 14,000,000,000$. Med andra ord så finns det gott om utrymme för många aktörer. Det bästa av allt? Det är bara marknaden i USA. I takt med att andra länder, så som Uruguay, börjar sälja medicinsk cannabis så expanderar denna otroligt marknad bara mer och mer.

Även om denna marknad kanske inte öppnar upp sig denna gång så är det bara en tidsfråga tills det sker. En efter en så kommer resten av delstaterna att följa och sedan när det tillslut blir lagligt på federal nivå… Ja då kommer man att vara väldigt, väldigt glad om man köpt in sig i marknaden redan innan.


Källor
desmoinesregister.com
thejointblog.com
whoradio.iheart.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.