Portföljrapport April 2017 Fondportföljen

Portföljrapport April 2017 Fondportföljen

Igår var det portföljrapport för Utdelningsportföljen och idag så blir det nästa: Portföljrapport April 2017 Fondportföljen. Båda portföljerna har ökat ungefär lika mycket i värde hittills. Det blir ingen djupgående rapport utan precis som igår så blir det mer en överblick över innehav och utveckling.

Något som är väldigt glädjande med Fondportföljen är att endast två stycken innehav ligger under det årliga målet på 10% utveckling. Tyvärr så är just DNB Global Indeks ett av de innehaven vilket är lite surt eftersom att den fonden utgör 30% av portföljen. I skrivande stund så ligger fonden dock 7,89 % så det är inte långt ifrån målet.

Innehaven

Såhär ser innehaven ut just nu, fördelningen ser bra ut förutom att SPP Aktiefond USA är 1% off target. Det ordnar jag enkelt vid nästa insättning.

Swedbank Robur Ny Tekik har gått allra bäst med sina 18,32%, oerhört roligt att se en så pass fin utveckling på så, relativt, kort tid.

Spiltan Aktiefond Investmentbolag ligger inte långt efter med sina starka 15,12%.

SEB Europafond SMåbolag 518, Didner & Gerge Aktiefond Sverige samt Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära ligger en liten bit över det årliga målet för avkastning.

SPP Aktiefond USA gör sällskap med DNB Globak Indeks i bitten av listan. Det är ingenting som oroar mig, ett global index är så pass känsligt för geopolitiska händelser och i dagsläget så ser världspolitiken mindre rolig ut. Det bäddar för goda inköpsnivåer längre fram. Vilket får ses som bra trots att det inledningsvis blir röda siffror i portföljen.

Portföljrapport April 2017 FondportföljenUtvecklingen

Överlag så är jag nöjd med utvecklingen som syns i Portföljrapport April 2017 Fondportföljen. Mitt mål är att uppnå 10% avkastning per år, Fondportföljen drogs igång i början på juni 2016 så att redan ligga över målet är väldigt glädjande. Dock så känns det lite olustigt som sagt med tanke på världspolitiken i dagsläget.

Såhär ser avkastningen ut för innehaven i Fondportföljen.

Portföljrapport April 2017 Fondportföljen

Ett snitt på 11,55% får ses som väl godkänt, fortsätter det i samma takt så är det inte omöjligt att portföljen ligger närmre 15% upp än 10% vid första årsbrytet. Allt som allt så känns det väldigt lovande och jag är glad att jag gav fonderna en chans.

Tanken med både Fondportföljen och Utdelningsportföljen är ”sakta men säkert” så låt oss traska på med stadig uppgång i flera år. Snöbollseffekten here we come!

Läs vidare bland:

2 thoughts on “Portföljrapport April 2017 Fondportföljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.