Logistea förlänger och tecknar nytt hyresavtal

Vissa bolag har man i portföljen och bara glömmer bort. Logistea är ett sådant innehav i min portfölj. Men här har det ju faktiskt hänt lite saker nyligen. Och idag meddelade man att Logistea förlänger och tecknar nytt hyresavtal.

Vad är bättre än en positiv nyhet? Well, två positiva nyheter! Och det fick vi aktieägare i Logistea idag.

Tecknar nytt hyresavtal

Logistea förlänger och tecknar nytt hyresavtal i Borås. Dels så tecknar man alltså ett helt nytt hyresavtal och den nya hyresgästen är ett företag som heter Globen Lighting. De hyr både kontor och lageryta på cirka 3150 kvadrameter.

Årshyran exklusive tillägg landar på cirka 3,5 miljoner kronor så det är ett välkommet tillskott. I sig är det inte så mycket men många sådana här avtal och det blir fort en hel del pengar som trillar in allteftersom.

Det är härligt att se att man kan knyta till sig nya avtal trots att vi är där vi är rent ekonomiskt i samhället. Jag hoppas att vi får se fler sådana här PM framöver.

Förlängde hyresavtal

Man förlängde också ett avtal och det var faktiskt i samma fastighet som man tar in en ny hyresgäst. Förlängningen görs med hyresgästen Camfil Power Systems.

Avtalet är på 5 år och omfattar cirka 1 050 kvadratmeter med en årshyra exklusive tillägg om cirka 1,4 miljoner kronor.

Så här kommenterade Logistea nyheten:

”Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete samt att som långsiktig hyresvärd och fastighetsägare stödja Camfils och Globens fortsatta tillväxt”

Tobias Lövstedt, Finans- och affärsutvecklingschef Logistea.

Det är alltid ett bra tecken när kunder kommer tillbaka eller väljer att förlänga sina avtal. Det blir som en kvalitetsstämpel på att det man gör är bra och prisvärt.

Källa: Avanza

Ilija sålde aktier i Logistea

Tidigare storägaren i Logistea Ilija Batljan sålde alltså nyligen sina aktier. Det var inget oväntat och det har legat som ett täcke över bolagets aktiekurs. Jag tror många har väntat på att han ska kliva ur.

Detta för att inte risker att köpa innan han dumpar ett stort antal aktier. Men han skötte det snyggt och gjorde det utanför börsen så det blev inget stort ras. Tack för det.

En intressant sak att notera kring hans försäljning är att han har en köpoption. Det kan du läsa mer om i detta inlägg om Ilijas sälj.

Nu kanske kursen äntligen kan börja leta sig upp igen? Det återstår ju så klart att se men jag hoppas det. Det är inte så långt kvar till rapport heller. Oavsett vad så är det bra att Logistea förlänger och tecknar nytt hyresavtal.