Veckorapport 26 2023 – Blått, blåare blåast

Vissa veckor är bättre än andra, så enkelt är det bara. Och veckorapport 26 2023 är en fin vecka rent portföljmässigt. Men vem vet vad vecka 27 bjuder på?

Investmentbolagen

Portföljen har gått fint under vecka 26, mycket finare än vad den gick veckan innan. Totalt så är den upp cirka 3 procent vilket nu motsvarar cirka en tusenlapp.

Just denna portfölj består som du kanske redan vet av Bure, Latour och Investor. Åtminstone just nu, tanken är att den ska utökas med minst ett investmentbolag till. Men det kan bli ännu fler än så.

Så här ser veckans graf ut:

Portföljen följde index rätt så bra och värdet är nu över 35 000 kr igen. Förhoppningsvis så kör portföljen om index förr eller senare.

Så här ser läget ut för portföljens innehav just nu:

Den stora frågan är: Vilket blir nästa bolag i portföljen? Kanske Lundbergs? Kinnevik? Det återstår att se men jag klurar för fullt på det kan jag lova.

GratisPortföljen Veckorapport 26 2023

Även projektet GratisPortföljen fick sig en blå vecka denna vecka. Det är inte alltid som portföljerna går åt samma håll men det är härligt när bägge går bra.

Så här ser portföljens graf ut för veckan som varit:

Krisdrabbade SBB fortsätter att pressa portföljens resultat negativt. Sektorkollegan Cibus ser däremot lite mer lättad ut just nu.

Så här ser portföljen ut:

Det har inte trillat in några cashback-pengar denna vecka heller. Faktum är att det blivit betydligt trögare att samla cashbacks på sistone för min del. Undrar om fler upplever samma sak.

Oavsett det så är det fint att se att SBB säljer lite fastigheter. Kanske kan det lätta på den enorma pressen som bolaget är under? Det återstår så klart att se men hoppas att deras nya VD kan styra upp den svåra situationen.

Hur det än går kortsiktigt så lär bolaget ha ett par tuffa år framför sig. Men jag har tålamod och är nyfiken på att syna utvecklingen.

Tack för att du läste ”Veckorapport 26 2023”! Hoppas på lite mer regn idag, det behövs. Men hoppas så klart ännu mer på en blå börsvecka nästa vecka, ha det bäst!