Ilija Batjlan säljer Logistea – Med köpoption

Ilija Batjlan säljer Logistea och är nu helt ute ur aktien. Han ägde aktier i Logistea via sitt bolag Ilija Batljan Invest. Där har han just nu enorma problem med skulder och därför så säljer han av andra innehav. Jag äger aktier i bolaget.

Detta har legat som ett svart moln över bolagets aktiekurs en längre tid. Många har nog väntat på just denna nyhet för att undvika att åka med ned utifall att han skulle dumpa ut hela sitt innehav rakt ner i orderdjupet.

Försäljningen av cirka 2,8 miljoner A-aktier och drygt 24 miljoner B-aktier i Logistea har gjorts till en sammanlagd köpeskilling om 290 miljoner kronor, motsvarande cirka 10:79 kronor per aktie.

Ilija Batjlan säljer Logistea men med köpoption

Köpare av aktierna ar fonden Slättö som riktar sig mot institutionella investerare. IB Invest kommenterade försäljningen med följande kommentar:

”Samtidigt anser Ilija Batljan Invest att Logistea är ett attraktivt bolag och utgör en intressant investering på lång sikt varför man kommit överens med Slättö om en köpoption”

Köpoptionen är intressant då den ger Ilija Batljan Invest, förutsatt att vissa villkor uppfylls, option att under en period om 18 månader återköpa femtio procent av de sålda aktierna.

Merparten av försäljningen genomförs i dag (19 juni) och en mindre del genomfördes redan i torsdags den 15 juni 2023.

Fokus på nästa rapport

Det här tror jag kommer göra att många ser mindre risk i bolaget och att kursen kommer börja arbeta sig uppåt igen tids nog. Kursen har under en längre tid gått mestadels i sidled runt nivån 10 till 12 kronor.

Jag äger aktier i bolaget och är långsiktig med mitt innehav. Detta då jag tror att bolaget har en ljus framtid framför sig och presterar riktigt bra.

Med lite tur så kanske kursen nu kommer börja spegla bolagets hårda arbete igen.

Bolaget har sin nästa rapportdag den 14:e juli så det är mindre en månad kvar från idag. Det ska bli riktigt intressant att se hur tillväxten fortskrider.

Ilija Batjlan säljer Logistea idag, vilket blir nästa bolag som han säljer? Det återstår att se men det är klart att han just nu rensar sina portföljer på det mesta som går att sälja.

Det blir också intressant att se hur det får för SBB med blackrock och obligationerna.

Källa: Avanza