Veckorapport 24 2023 – Blåa investmentbolag

Veckorapport 24 2023 bjuder på både blått och rött. Investmentbolagen har återhämtat sig en aning medan GratisPortföljen backat. Den sistnämnda tyngs helt klart av att oljepriset pressas än mer.

Investmentbolagen

För mina tre musketörer Investor, Latour och Bure så blev det som sagt en blå vecka. Det var ingen monsteruppgång och ingen ny all time high, ATH, nåddes. Men blåa siffror är blåa siffror och blåa siffror gillas.

Allt som allt så gick portföljen dock bara upp 1%, vilket ändå var starkare än index.

För de enskilda innehavens del så är det inte mycket som ändrats. Investor agerar draglok och försöker få med sig Bure och Latour på färden.

Latour ligger lite efter övriga innehav i portföljen men så får det vara. Jag har också kommit en bit i planerandet av att införa ett till innehav i portföljen. Jag tror att jag hittat ett perfekt komplement till nuvarande innehav.

Vilket investmentbolag är det då? Inget! Faktiskt. Utan det är en fond. En väldigt intressant fond som jag kommer skriva mer om längre fram. Time will tell!

GratisPortföljen veckorapport 24 2023

Och sist ut har vi då mitt projekt GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashback-erbjudanden i månadsutdelande aktier. Men som du kanske märkt så har det gått trögt med nya cashback-pengar.

Faktum är att jag sett färre och färre bra erbjudanden därute. Och på grund av det så har jag börjat leka med tanken att avsluta detta projektet. Eller inte direkt avsluta det, utan att göra om det.

Istället för att fokusera på cashbacks så är tanken att jag ska göra om portföljen. Så att det istället blir en mer ”vanlig” portfölj med månatliga insättningar. Men vi får se!

Portföljen i sig gick back denna vecka:

Och så här ser portföljens innehav ut i skrivande stund:

Portföljens svenska innehav leder inte direkt vägen framåt med bravur. Cibus tror jag dock inom kort kommer att återhämta sig. SBB däremot vet man aldrig hur det går med. Men det var en intressant nyhet om Blackrock här i veckan.

Stort tack för att du läste ”Veckorapport 24 2023”! Håll utkik här på bloggen för det kommer nog en del ändringar framöver. Men viktigast av allt: Ha en superfin sommar!