Veckorapport 25 2023 – Rött och nya inköp

Hujeda mig vilket fint väder vi har. Och hujeda mig vilken röd vecka det blev för portföljerna. Veckorapport 25 2023 bjuder inte på starka blåa siffror. På sätt och vis blev det ändå perfekt timing med månadens inköp.

Investmentbolagen

Här är det egentligen två primära saker att prata om denna vecka. Dels att det blev en väldigt röd vecka för portföljen. Samt att det skedde nya inköp per månadsbasis.

Först och främst så kan vi kika på den negativa utvecklingen. Portföljen brukar ofta svänga någon procent per vecka. Men denna vecka så är portföljen ned nästan hela 5 procent. Det är inte så vanligt, tack och lov.

Samtidigt så låg börsen väldigt högt och en sättning var att vänta förr eller senare. Frågan nu är om vi ska stanna upp här eller om vi fortsätter nedåt. Tiden får utvisa.

Så här ser i alla fall portföljens graf ut för senaste veckan:

Men så blev det ju inköp gjorda också. Jag köpte denna månad tre stycken aktier vardera i Investor och Latour. I Bure så blev det endast 1 ny aktie. Detta för att jämna ut inköpen i aktierna. Så här ser innehaven ut i dagsläget:

Det är alltid roligt med nya inköp och nu håller jag tummarna för en blåare nästa vecka.

GratisPortföljen Veckorapport 25 2023

För projektet GratisPortföljen blev det också en markant röd vecka:

Resultatet drogs ned av bland annat SBB och Vermilion Energy. Det sistnämnda bolaget går trögt nu när oljan är billig. Den låg på cirka 30 dollar per aktie nyligen. Nu är den nere runt 11-12 dollar. Ingen höjdare men jag tror bolaget har mer att ge framöver.

SBB däremot där vet man ingenting. Nu så pratas det om försäljningar i enorma mängder. Hoppas man lyckas men bara man gör det till vettiga priser. Cirkusen fortsätter.

Det var allt för mig denna vecka, tack för att du läste Veckorapport 25 2023. Hoppas att du har haft det bra och soligt, vi hörs igen nästa helg! Ha det bäst!