Medicinsk cannabis i Australien allt populärare

Världens fokus kring medicinsk cannabis har mest varit på Kanada och USA. På senare tid även bitvis Europa men man skall inte glömma bort andra kontinenter. Medicinsk cannabis i Australien har till exempel blivit allt vanligare det senaste året.

Man kan tydligt se en ökning av medicinsk cannabis i Australien när man kikar på antalet recept. Totalt så har landet gett ut runt 61 000 recept för medicinsk cannabis.

Majoriteten av alla dessa recept har getts ut de senaste åren, men man började ge ut dem redan 1992. Detta enligt siffror från ”Therapeutic Goods Administration”.

Sedan augusti förra året så har antalet utskrivna recept dubblats från 2878 st till 5739 st. Perioden juni till juli i år så ökade antalet med hela 20%. Så det verkar sannerligen bubbla i Australien just nu.

Anledningen till den stora ökningen är bland annat olika satsningar som genomförts på senare tid. Fokusen har legat på att öka informationen men också tillgängligheten för patienter.

Men det är långtifrån den enda anledningen. Money talks som vi vet och enligt siffror från landet så ser man en tydlig trend i priset. Sedan 2017 så har priset för medicinsk cannabis minskat rejält.

Det har sjunkit så mycket i pris att en produkt i dagsläget kan kosta så lite som en fjärdedel som den hade gjort 2017. Givetvis så påverkar detta extremt mycket för patienterna och förklarar förmodligen i sig ökningen.

Tuff konkurrens är anledningen till prisraset, 37 bolag har en relativt liten marknad att kriga om. Något som i sin tur lett till att patienterna fått det betydligt billigare.

Det pågår även samtal om att omklassificera vissa medicinska cannabisprodukter så att dem kan säljas i apotek.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Medicinsk cannabis i Australien

Bilden nedanför kommer från Australiens Department of Health och visar en klar ökning för utgivna recept.

Om kurvan fortsätter att hålla i sig och utvecklingen går vidare uppåt? Ja då lär marknaden för medicinsk cannabis i Australien växa till sig rejält.

De flesta recepten för medicinsk cannabis i Australien skrivs ut till patienter med svåra kroniska smärtor. Medicinsk cannabis skrivs också ut för bland annat epilepsi, MS, ätstörningar, PTSD, cancer, insomnia med mera.

Att se en klar ökning i Australien är inte bara en god nyhet för investerare, utan framförallt för patienterna som får tillgång till medicinska produkter.

Bland landets cannabisbolag så hittar man bland annat Zelira, som jag äger aktier i, AusCann Group, Althea, Cann Group, Ecofibre med många andra. I den här Artikeln kan du läsa om 20 stycken bolag i landet.

För den som letar växande men ändå relativt nya marknader att investera i så kanske Australien erbjuder goda möjligheter. Förhoppningsvis så håller utvecklingen i sig. Då lär landet nå över 100 000 utgivna recept nästa år.

Missa inte att läsa om RewardNetworks cashbacksystem.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.