Kraftigt minusresultat för Canopy Growth Corp

Cannabisgiganten Canopy Growth Corp har lämnat sin första kvartalsrapport för räkenskapsåret 2020. Bolaget sjönk vid förra rapporten på grund av en större förlust än väntat och resultatet. Den här rapporten gick i samma mönster.

Det är en sak för ett expansivt bolag att förlora pengar på grund av att man satsar hårt på att expandera. Men det som är ett svart moln i den här rapporten är att även intäkterna har minskat och det bör oroa marknaden. Först och främst, siffrorna:

En sak som är viktig att poängtera angående den här rapporten är att förlusten till stor del kommer från warranter utgivna till Constellation Brands i samband med att Acreage Holding förvärvades. Canopy Growth Corp visade upp en förlust på 1.28 miljarder dollar och kostnaderna för warranterna till Constellation Brands uppgick till hela 1.17 miljarder dollar.

Men det är inte allt, den närmsta framtiden ser tyvärr oviss ut eftersom att bolaget är långt ifrån att vara lönsamma just nu. Utgifterna för kvartalet uppgick till 229.16 miljoner dollar och det totala kapitalet minskade med 664 miljoner dollar.

Dock så har Canopy fortfarande 1.81 miljarder dollar att arbeta med men det gäller att börja göra pengar rätt så snart.

Bolaget sålde 8480 kilo cannabis och cirka 2000 kilo cannabis i oljor och liknande produkter. Totalt så uppgick mängden till 10529 kilo för hela kvartalet, en ökning mot förra kvartalet då man sålde 9326 kilo cannabis.

Vi såg en ökning i priset per gram som nu hamnade på 7.56 dollar jämfört med 7.49 dollar förra kvartalet, i snitt för både medicinskt och rekreationellt bruk. Priset för cannabis som sålts för rekreationellt bruk minskade dock från 7.28 till 6.35 dollar. Den trenden håller förhoppningsvis inte i sig.

Skörden ökade för Canopy som det här kvartalet skördade 40 960 kilon jämfört med 14 469 kilo cannabis förra kvartalet. Produkter på lagret ökade också, faktiskt med hela 50.22% till 393.73 miljoner dollar.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Tankar om rapporten

Med tanke på att majoriteten av förlusten som Canopy Growth Corp visade upp kom från warranterna, så är det inte lika alarmerande som det först kan se ut med tanke på att man backade över en miljard dollar på ett kvartal.

Tyvärr så såg vi ju även en markant nedgång i pris per gram på marknaden för rekreationellt bruk vilket kan påverka framtida intäkter negativt om det inte vänder upp igen.

Att skörden ökade så markant mellan kvartalen består förmodligen till stor del av timing mellan rapporten och skördetiden. Med det sagt så bör den fortfarande öka med tanke på hur mycket man har byggt, till exempel odlingen i Odense i Danmark.

Jag har skrivit det flera gånger redan men det tåls att upprepas, marknaden börjar bli strängare och förväntar sig att börja se resultat. För den långsiktiga så blir det ju bara billigare att utöka innehavet om den går ner och Canopy är fortfarande, anser jag, ett bolag man skall äga långt framöver.

I skrivande stund så står aktien på 28.42 dollar, ner 10.99% procent från stängningspriset.

Vad tycker du om rapporten? Kommentera och berätta och gilla/dela gärna inlägget! Tack för att du läste!

Källa:

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Cashback

Få mer pengar att investera för istället för att ge bort pengarna i onödan! Läs mer om cashback i Det Här Inlägget eller i Den Här Facebook-gruppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.