New York ersätter opioider med cannabis

I takt med att flera delstater i USA har legaliserat medicinsk cannabis så ökar pressen på den federala regeringen. I New York så har man nu börjat att pröva sig fram med att ersätta opioider med just medicinsk cannabis.

USA lider av en epidemi i form av opioider som det skrivs förvånansvärt lite om i media. Fler och fler personer missbrukar opioider i USA och det samtidigt som fler och fler delstater legaliserar medicinskt cannabis.

När läkare skriver ut mer och mer opioider till sina patienter så skapar det tyvärr fler och fler missbrukare. Istället för att patienten får en smärtstillande medicin som det är tänkt så blir sjukvården en inkörsport till tungt missbruk.

I New York så försöker man råda bot på problemet genom att börja fasa över patienter från opioider till medicinsk cannabis.

Just nu så finns det 13 stycken åkommor som du kan få medicinsk cannabis mot i New York och listan väntas att utökas. Över 62 000 patienter har i dagsläget tillgång till delstatens program för medicinsk cannabis.

Så varför är det här intressant för oss som investerare? Jo därför att om projektet blir lyckat så ökar det pressen på den federala regeringen att avkriminalisera cannabis för invånarnas bästa.

Om det går bra för New York så kommer säkerligen fler delstater att följa i deras spår eftersom att problemet med opioider är utbrett över i stort sett alla delstater i USA.

Det är på tiden att den federala regeringen i USA tar tag i frågan och avkriminaliserar cannabis. Gör man det så skulle en enorm marknad att öppna sig och det skulle ge svallvågor i hela världen då många följer USA i stora frågor.

För ett år eller två sedan så kändes det som en omöjlighet att få se det hända men för varje månad som går så släpps nya nyheter och tillsynes fler och fler högt uppsatta personer i USA pushar frågan hårdare.

Nu när minst 30 delstater har legaliserat medicinsk cannabis så kommer det att finnas data att luta sig mot för att föra striden vidare.

Att Kanada legaliserar sätter säkerligen också press på USA så fort man får se de positiva effekterna och framförallt skatteintäkterna som kommer från legaliseringen.

Tyvärr så är nog stora industrier i USA inte redo att tappa enorma marknadsandelar till cannabisbolag riktigt ännu men det är bara en tidsfråga. Läkemedelsbolagen bör får på fingrarna nu när missbruket av opioider ökat så extremt mycket och snabbt på senare år.

Medicinsk cannabis utmanar och hotar flera enorma industrier världen över, bland annat alkohol, tobak, plast, olja, papper och fler industrier.

Förhoppningsvis så leder bytet från opioider till cannabis till att fler får upp ögonen för växtens nytta vilket förhoppningsvis ökar pressen på ledare i USA att agera.

Skulle så ske så finns det en riktigt stor marknad att ge sig in i. Jag har sneglat på en del bolag i USA inom just cannabismarknaden men avvaktar att investera tills dess att det är lagligt på federal nivå.

Källor / Läs Mer


Öppna ett konto hos Bondora och få 50 kr som startbonus att fördela på P2Plån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.