Det rullar på hos Bondora

Utöver Mintos så investerar jag även i P2P-lån via sidan Bondora. Jag har inte investerat mycket där ännu utan nöjer mig med att småskaligt utvärdera deras hemsida och tjänster. Än så länge så är jag nöjd och det hela sköter sig rätt så bra på egen hand.

Just nu så är jag via Bondora investerat i 13 stycken olika lån till en snittränta på 33,95%. En hiskeligt hög ränta jämfört med vad andra erbjuder men jag förmodar att risken helt enkelt är betydligt högre då.

Fyra av lånen har Bondorabetyg F och en ränta på runt 50%, inget av lånen har släpat efter med betalningen hittills men det skulle förvåna mig om det inte sker förr eller senare då räntan är så pass hög.

Lånen med så pass hög ränta är alla från Finland och när jag går in på ett lån så ser det ut att vara samlingslån då flera olika långivare står angivna med olika belopp.

långivare och belopp bondora

Jag förmodar att det är någon som försöker styra upp sin ekonomi så gott det går för att slippa kronofogdens motsvarighet i Finland. Att betala cirka 1239 EURO varje månad kan inte vara enkelt.

När jag läser om låntagaren så kan jag se att det är en man på 47 år som har varit anställd i över fem år vilket känns betryggande.


Nedanför kan du se alla mina nuvarande lån hos Bondora samt räntan på lånen. Som du kan se så är det ett enda som ligger försenat och den personen har missat två avbetalningar hittills.

Det ska bli intressant att se hur Bondora löser sina förfallna eller eftersläpande lån.

lånen hos bondora

Portföljen jag har hos Bondora är inställd på att automatiskt placera om likvida medel i nya lån så fort det är möjligt. Jag har nu också ställt in så att jag endast skall ta F eller HR lån vilket är lånen med absolut högst risk men också då högst ränta(avkastning).

Fortsätter det i den här takten så kommer jag snart att sätta in mer för att kunna utvärdera sidan ännu bättre än tidigare. Jag är skeptisk till att lån med så pass hög ränta verkligen kommer att betalas av i tid men än så länge, peppar peppar, så går det som det ska.

Jag återkommer med mer information om tjänsten och lånen framöver.

Investerar du hos Bondora?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.