Vad händer med cannabisaktierna?

Som ni säkerligen har märkt så har marknaden för cannabisaktierna skakats om ordentligt på sistone. Rätt så stora fall i kurser har skett men det är inte dags för ragnarök riktigt än. Det tror åtminstone inte jag.

Det har varit väldigt ont om nyheter på senare tid och alla blickar mest mot sommaren 2018. Även fast att det har varit ont om riktigt stora nyheter kring legaliseringen så har hypen fortsatt. Det var i stort sett bara en tidsfråga tills att vinsthemtagningar skulle påbörjas.

Masspsykologi gjorde resten och det har händer väldigt ofta på olika håll, den här gången var det cannabisaktierna som skakades om. Investerare tar hem sina vinster och nya investerare kan kliva in i bolagen. Skulle det här ske samtidigt som det kommer ut negativa nyheter om ett bolag så kan oron spä på nedgången.

Byråkrati tar tid

Papper ska flyttas från ett bord till ett annat och granskas och flyttas tillbaka och så fortsätter det. Sakta men säkert så rör vi oss ändå mot målet som är en full legalisering i hela Kanada. Det gäller helt enkelt att bita i och ha is i magen. Pappersarbetet måste få ta sin tid så att allting kan gå smidigt från början. Det gynnar bolagen och investerare i det långa loppet.

Trögstartade

Eftersom att fler och fler investerare skiftar fokus till den gröna sköna marknaden så följer entreprenörer med. Det kan vara jobbigt och tidskrävande att få en licens för att ens få odla cannabis för att sälja det. När man väl får sin licens så är det ändå, enligt Khurram Malik, head of research and partner at Jacob Capital Management, bara början på en lång resa.

Det tar ofta bolagen cirka två år för att komma upp i full tillverkningskapacitet. Det kostar pengar, men det kan vara värt det om det görs rätt. Vi lär se ett större utvall bland cannabisaktierna inom kort om fler fortsätter att starta upp bolag.

Marknaden bestämmer

En aktie är bara värd så mycket som någon är villig att betala för den. När hypen lugnar sig och fokusen flyttas från potential till konkreta siffror så kan luften gå ur och kursen falla. Aktierna hade i torsdags gått ned ca 30 % sedan i april.

Jag tror inte att det är dags att överge den här marknaden. Jag säger däremot inte heller att det är dags att gå all-in. Det är lockande priser men om du är tveksam så nöj dig med att bevaka kursen.

Vi hann se en liten vändning uppåt men frågan är om den håller i sig eller om det var en bear trap. Vi får se under dagen när den Kanadensiska börsen öppnar.


Läs mer om att Investera i Cannabis.


Källor

bnn.ca
bnn.ca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.