Investerat i Urbangreen via Pepins

Det är alltid härligt när det är dags att investera igen och den här gången så har jag investerat i Urbangreen. UG jobbar med spännande lösningar som kan förbättra stadsmiljön bland annat genom att odla gräsmattor och annan växtlighet på tak innuti städer. Det ger en renare luft och enklare hantering av vattenmassor.

Normalt sett så investerar jag i Aktier till Utdelningsportföljen via Nordnet,Fonder till Fondportföljen via Avanza och I P2P-lån via Lendify. Den här gången så investerade jag för första gången istället via Pepins.

Pepins är en plattform för en spännande marknad, där så kan man nämligen köpa bolag som inte har noterats på börsen ännu. Jag tycker att det är ett intressant sätt att hitta attraktiva tillväxtbolag att investera I.

Urbangreen

Det som Urbangreen gör är att bland annat plantera gräs och annan växtlighet uppe på tak i städer. Deras specialtak och biotopväggar är innovationer som stödjer gröna processer i moderna städer. Företaget tillahandahåller även nya lösningar för problem med dagvattensystem och luft som inte är ren att andas.

Deras egna ord

”Jag byggde det första gröna taket på moderna byggnader redan 1991. Vi på Urbangreen har nu mer än 25 års erfarenhet av att konstruera och bygga mångfunktionella gröna tak.” – Pelle Nyström, R&D

”Rikedomen på upplevelser och variation i en Landskapsarkitekt urskog är oändlig. Naturens kretslopp behövs i framtidens städer. Urbangreen hjälper till att återskapa den gröna staden.”- Johan Paju, Landskapsarkitekt

Finansiella siffror

Jan-dec 2016 uppgick omsättningen till 18,9 MSEK (16,4 MSEK 2015). Rörelseresultatet före avskrivningar och räntor (EBITDA) uppgick till -0,3 MSEK (3,2 MSEK 2015).

Nedgången i resultatet 2016 grundar sig i en förskjuten fakturering av arbetet med ett större projekt i Stockholm. Urbangreen är i en expansiv period och har under inledningen av 2017 vunnit ett antal stora projekt och upplevde en stark ökning av orderingången under Q1 2017 (+300%) jämfört med 2016.

Facebookgrupp

Gå gärna med i gruppen för att diskutera onoterade bolag som går att handla i hos Pepins.

Min post

Om jag hade haft mer kapital att röra mig med så hade jag tagit en större post. Men jag ser det här som ett sätt att testa Pepins funktionalitet och en chanspost I ett spännande bolag som kan göra något riktigt bra för samhället.

Jag köpte 55 st aktier för 37kr st för cirka totalt 2000 kr. Det ska bli roligt att se hur det fungerar på Pepins och även roligt att se hur väl Urbangreen kan uppnå sina mål.

Det finns just nu ett par bolag till att handla i via Pepins men jag avvaktar tills vidare.


Tack för att du läser ”Investerat i Urbangreen via Pepins”!

Investerade du också i Urbangreen eller ett annat bolag hos Pepins? Skriv gärna och berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.