Utökat i Gladstone Investment i GratisPortFöljen

Projektet GratisPortföljen rullar på och idag satte jag in lite mer cashback-pengar. Pengarna tog jag ut från sidorna RewardNetwork samt MyBonus. Kapitalet blev investerat direkt då jag alltså har utökat i Gladstone Investment Corp. Ett bolag som går åt rätt håll och som övriga innehav i portföljen delar ut månadsvis.

GratisPortföljen går som bekant ut på att jag investerar pengar från cashbacks. Om du undrar vad cashbacks är så kan du läsa mer om det här på bloggen: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

Projektet rullar på av sig självt och idag damp det in 10 kr i form av utdelning från Exchange Income Corp. Ingen summa att direkt gå och skryta om på kontoret men tanken är att det i framtiden skall bli betydligt mer än så.

utdelning från Exchange Income Corp

Tack vare att jag fått in lite mer pengar från olika köp via nätet där jag fått cashback så har jag suttit in cirka 290 kr och köpte för pengarna 3 st aktier i företaget Gladstone Investment Corp. Tanken är att fylla på med cirka 7 aktier till där innan jag fokuserar på ett nytt bolag.

Efter påfyllnaden i Gladstone Investment Corp så ligger de månatliga utdelningarna från den aktien nu på 0.91 dollar per månad. Man måste ju börja någonstans! Även om det är lite stiltje i projektet just nu så är det roligt att se att allting tuffar på.

Det är spännande att fantisera lite om var portföljen kan tänkas vara om 3 till 5 år.

spacer

Utökat i Gladstone Investment nästa blir Cibus

Som jag tidigare nämnt så ska jag fylla på lite mer i Gladstone men sen så blir det till att ta in ytterligare att bolag i portföljen. Det bolaget har jag redan bestämt mig för vilket det blir, nämligen svenska Cibus Nordic Real Estate.

Kriterierna för bolagen i portföljen är mestadels att det ska ha månatliga utdelningar och då finns det inte många svenska alternativ att välja på. Cibus är nämligen det enda svenska bolaget som delar ut så pass frekvent som varje månad.

När Cibus väl tagit plats i portföljen så kommer den att bestå av 2 kanadensiska, 2 amerikanska och 1 svenskt bolag. Först så ska jag bara hinna samla ihop mer cashback-pengar!

Tack för att du läste inlägget ”Utökat i Gladstone Investment”, Läs Fler Inlägg Här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.