Vermilion Energy återinför utdelningen

Igår så släppte olja- och naturgasbolaget Vermilion Energy sin tredje kvartalsrapport för räkenskapsåret. I den så kan man läsa att bolagets återhämtning efter Covid går starkt åt rätt håll. Detta har medfört ett förslag om att Vermilion Energy återinför utdelningen! Väldigt glädjande nyheter för oss aktieägare i bolaget.

Det tåls dock att påpeka att detta fortfarande endast är just ett förslag, så det kommer att behövas godkännas innan det blir verklighet. Men jag har svårt att se att så inte skulle ske.

Jag äger ju bolaget i mitt projekt GratisPortföljen där Vermilion är det absolut största innehavet just nu. Detta eftersom att jag dubblade innehavet när den slaktades vid pandemins början. Bolaget drog på sig en hel del skulder men räknar med att ha sänkt dessa redigt vid slutet av nästa år.

Så läget för bolaget ser allt bättre ut och det bådar väl inför vad som komma skall tycker jag. Man kommer vid årets slut att ha sin skuld till 1.8 gånger FFO, funds from operations. Vid slutet av 2022 så ska det ligga på närmre 1 så det går verkligen åt rätt håll!

spacer

Vermilion Energy återinför utdelningen

En lite trist sak med att Vermilion Energy återinför utdelningen är att man ska börja med kvartalsvisa utdelningar. Tidigare delade man ut månadsvis men jag hoppas och tror att man kan återgå till den modellen när man fått ned skulden än mer.

En stor och solklar förklaring till bolagets ökade prestationer är det ökande oljepriset. Förhoppningsvis så fortsätter det priset att öka men det återstår att se hur OPEC hanterar det hela om priserna blir allt för höga.

Det höjda priset har i alla fall hittills låtit Vermilion öka sin FFO med cirka 52% detta kvartalet jämfört med förra. För tredje kvartalet så landade FFO på 263 miljoner dollar. Källa: Finance.Yahoo.com

Jag tycker det ser ut som om att det går åt rätt håll för bolaget och jag tänker fortsätta hålla aktierna i GratisPortföljen i hopp om att de månatliga utdelningarna återinförs nästa år.

Att Vermilion Energy återinför utdelningen om än kvartalsvis är helt klart ett steg i rätt riktning. Man gör dock helt rätt som i första hand fokuserar på att sänka sin skuldnivå vilket kommer gynna bolaget länge och väl.

Jag håller tummarna för ett ännu starkare fjärde kvartal och att deras förslagna utdelning godkänns inför nästa år!

Det här är mitt enda bolag inom sektorn olja eller naturgas och frågan är hur länge man vågar hålla dessa. Men ett par år till minst bör det fungera i alla fall hoppas jag.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.