Amazons New World tappar spelare i högt tempo

Amazons New World, ett nytt spel i form av ett MMORPG, tog världen med storm och nådde nästan 1 miljon spelare vid ett och samma tillfälle. Spelet blev snabbt väldigt populärt och har fått mycket fokus online den senaste tiden. Men trenden verkar avta, den nyförälskade effekten ser ut att ha försvunnit fort eftersom att spelet tappar spelare i rasande takt.

Det här är inget ovanligt för nya spel som snabbt blir väldigt populära. Många nya spelare hoppar in för att testa det och för att se om det är något som de kommer att gilla. Andra hoppar in för att vara med ifrån början och att på så sätt ha en chans att nå högt på olika topplistor eller liknande.

Men alla kommer inte att gilla spelet och alla kommer inte att ha tiden som krävs för att ligga på topp. Så det kan gå snabbt när dessa spelartyper inser att det inte är något i deras smak eller så. Jag minns själv hur det är att spela liknande spel, man lirar med sina kompisar som har mer fritid.

Sen blir man själv förhindrad att spela ett par dagar, kommer tillbaka och ens vänner är miltals före en så att man får sitta och spela själv för att komma ikapp. Är det inte ett spel man verkligen gillar så kan det bli tufft att göra det. Jag önskar i efterhand att World of Warcraft inte hade varit det.. Då kanske gymnasiet hade fått mer uppmärksamhet.

Men det är en annan femma. Ett svenskt spel som slog igenom för inte så länge sedan är Valheim som såg en väldigt liknande utveckling som Amazons New World.

spacer

Många lämnar Amazons New World

Jag har själv inte provat på New World men spelet verkar ha många barnsjukdomar som det skrivs mycket om på nätet. Bland annat så verkar det vara väldigt lätt att bli rånad av sina guilder (klaner) inne i spelet. Förhoppningsvis så kan Amazon fixa alla felen som spelarna upplever inom en rimlig tid för att behålla spelarbasen.

Oavsett vad så tycker jag det är intressant att Amazon har tagit steget in i spelvärlden på detta sätt. Jag själv har investerat i Media Games and Invest som också arbetar med MMORPG:s. Denna sorten av spel har visat sig kunna generera inte bara goda intäkter utan även stabila intäkter över en lång tidsperiod.

Detta eftersom att lojala spelare stannar kvar och ofta betalar månadsavgifter för att få spela.

Antalet spelare i Amazons New World peakade runt 913 000 på ett dygn i början på oktober. Sedan dess så har den siffran minskat och minskat. Här nedanför så kan du se statistik från Steam, en stor plattform för spel, som visar att spelet nu har under 300 000 spelare per dygn.

Det är inte konstigt att nya spel öppnar väldigt stort och får många nya spelare men just MMORPG:s brukar ha lite stabila spelarbas än andra spelartyper. Oavsett hur det går så blir det intressant att se hur detta artar sig för Amazon.

Nu är ju det företaget givetvis så stort att det varken står eller faller med ett datorspel men frågan är om man kommer släppa fler spel eller vad som är planen för bolaget inom denna sektorn? Jag tycker att det är roligt när företag spretar ut sig och skapar nya vägar för intäkter, så länge man gör det på rätt sätt så att det inte biter en i baken längre fram.

Tack för att du läste inlägget ”Amazons New World tappar spelare i högt tempo”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.