Bitcoin börjar ta plats i samhället?

Det är roligt att se att Bitcoin verkar ta allt mer plats i samhället. Vilket ju också är oerhört viktigt för att Bitcoin skall lyckas bli ett välanvänt betalningsmedel och inte bara en spekulativ kryptovaluta eller store of value. Jag tycker mig se Bitcoin nämnas allt oftare och oftare på olika håll och kanter.

Just därför så kommer jag att i det här inlägget ta upp ett par nyheter som jag tycker är intressanta och Bitcoin är den gemensamma nämnaren. Ju fler som får upp ögonen för kryptovalutan, desto fler kommer förhoppningsvis att investera i den.

Det jag hoppas på är inte bara att mitt kapital som jag har investerat i certifikat för Bitcoin skall växa i värde, utan också att den skall bli mer stabil i sitt pris. Dock så lär det givetvis dröja länge innan den slutar vara så pass volatil som den är idag.

Men goda saker tar tid och steg för steg så tror jag vi närmar oss en ordentlig normalisering av Bitcoin och även andra kryptovalutor. Men vi kikar in nyheterna som jag nämnde, vi kan börja med statyn som rests över Bitcoins anonyma skapare med namnet Satoshi Nakamoto.

Ungern reser staty över Satoshi Nakamoto

Ungern blir det första landet i världen som reser en staty över Bitcoin-skaparen Satoshi, detta skriver bland annat sajten Telex om. Statyn kommer att finnas i Budapest och tannken är att den skall stöpas i brons.

Den nya statyn kommer att ha en huva vilket gör att den blir både en symbol för Satoshi men även för ”folket på internet”. Skapelsen kommer att tas fram och designas av konstnärerna Réka Gergely och Tamás Gill.

Tanken är också att statyns ansikte skall skapas av en reflekterande yta, för att symbolisera idén om att vi alla är Satoshi. Personen bakom projektet heter András Györfi och han menar att Satoshis riktiga identitet inte är särskilt viktig.

Han, András, uttalade sig om nyheten om statyn och sade då bland annat följande om Bitcoin:

”It is an efficient, fair, and transparent database that eliminates distrust between people and can make the world a better place in many areas, from food supply to aid delivery,” 

Källa: Telex.hu

Bitcoin och kryptovalutor spacer spacr

Första Bitcoin-sponsrade bilen i Indy 500

I söndags så gjorde Bitcoin debut på en ny scen. Nämligen scenen för Indy 500, en amerikansk bilsporttävling som körs på Indianapolis Motor Speedway i Indianapolis i USA.

Där så deltog för första gången nämligen en bil som sponsrats med Bitcoin. Bilen hade nummer 21, hette Bitcoin Chevrolet och kördes av stallet Ed Carpenter Racing. Enligt uppgift så var det den första racingbilen som sponsrats med Bitcoin.

Teamets ägare Carpenter sade följande i samband med att nyheten publicerades för runt en månad sedan:

“Bringing my own interest and immersion in Bitcoin to our industry is historic,” . “… I see it as a chance to change the way we do business in the motorsports industry.” ”We’re a sponsorship-driven industry, and competing in the sector with other race teams, other advertisers, and other sports properties is getting harder,”

Så hur gick det då i tävlingen? Det gick faktiskt rätt så bra för teamet ECR som kom femma i tävlingen. I sig kan det säkerligen verka som en småsak men på det stora hela så är det inte bara roligt, utan även ett tecken på att Bitcoin börja ta sig in mer och mer i samhället.

Källa: Cryptopotato.com

Bitcoin och kryptovalutor spacer spacr

Spelar schack om priser i form av Bitcoin

Sist men inte minst så ska vi titta in schack-scenen! Där har man lanserat en ny tävling, nämligen schackturneringen FTX Crypto Cup och det är inga små summor man spelar om.

Tävlingens vinnare tar inte bara hem 60 000 dollar i kontanter utan även delar av en Bitcoin. Totalt så har tävlingen en prispott på 220 000 dollar i kontanter och så skall även 2,1825 Bitcoin delas ut till vinnarna.

Det lönar sig verkligen att spela schack verkar det som! Ingemar Falk, pressansvarig på Sveriges Schackförbund, sade följande om prispotten:

”Det här är helt nytt. Det är många inom schackvärlden som nästan är lite chockade”

Spännande och roligt! Tävlingen vanns utav norsken Magnus Carlsen som alltså plockade hem vinstpriset på 60 000 dollar samt även 0.6 Bitcoin. Detta gjorde turneringens prispott till den största prispotten för en schackturnering som hålls på nätet någonsin.

Ingemar menar att det finns en del likheter mellan Bitcoin och schackspelande. Han sade till exempel:

”Bitcoin kräver datorkraft för att skapa nya pengar. Schackspelare använder datorn för att analysera nya partier. Det finns en mötespunkt här.”

Jag tycker det är roligt att Bitcoin verkar bli allt mer känt och accepterat, ett viktigt steg på väg mot mass-adoption!

Källa: Dn.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.