Ingen tilldelning i Savelend, heller

Som ett brev på posten fast som ett mail hos Avanza fick jag mig meddelat att det blev ingen tilldelning i Savelend, heller. Jag går fortfarande och väntar på att någon gång faktiskt få tilldelning i en emission, hittills har det inte gått så bra på den fronten.

Det här inlägget placeras i den mentala kategorin ”Jag är inte bitter, fast jo lite”. För att, jag får aldrig någon nedrans tilldelning i någon emission som jag tecknar. Fy bövelen. Ingen tilldelning i Savelend. Ingen tilldelning i Hemply. Ingen tilldelning i Sozap. Men vad är ändå en bal på slottet…

Skämt åsido, jag grämer mig inte över att jag blev utan igen men det hade varit väldigt roligt att få vara med på en IPO i detta heta börsklimat. Men när IPO:n blir övertecknad till nästan 700% så är det förståeligt om aktierna inte räcker till.

Visst, det är trist att missa IPO:n men tanken med Savelends aktie är att månadsspara i den istället för i deras P2P-lån. Så jag kommer förr eller senare att börja köpa in mig i bolaget ändå. Frågan är bara när och om priset drar iväg vid öppningen så som det brukar kunna göra vid övertecknade nynoteringar.

Vi har ju till exempel sett aktiebolaget Checkin springa helt galet på börsen efter deras notering, trots att fundamentala styrkor inte riktigt finns där. Åtminstone inte i form av försäljning, omsättning eller vinst. Något som Twitterprofilen Professor Kalkyl summerade rätt så klockrent i en Tweet.

spacer

Ingen tilldelning i Savelend – Skam den som ger sig

I det fallet med just denna IPO så hade jag ju faktiskt kunnat få förtur vid tilldelningen. Detta eftersom att investerare på deras plattform, baserat på hur mycket kapital man investerat, fått gå före i kön, något som jag skrev om i ett Tidigare Inlägg.

Jag gjorde istället tvärt om så jag får givetvis stå mitt kast och leva med att det blev ingen tilldelning i Savelend för min del. Kortsiktigt kan det kännas surt men på lång sikt så ska jag som sagt ändå investera i bolaget.

Det skall bli spännande att se om fler P2P-plattformar följer i Savelends fotspår och tar sig till börsen, hur det blir med det får vi helt enkelt vänta och se.

Bolagets första handelsdag på börsen skall vara nionde juni, onsdag nästa vecka. Tänk att det redan är juni, det här året har gått väldigt fort, men när jag tänker efter så brukar jag tänka så i princip varje år.

Nåväl, det är skönt att kunna få skriva av sig lite ibland. Visst, det blev ingen tilldelning i Savelend inför deras IPO men skam den som ger sig, jag kommer fortsätta teckna i intressanta IPO:s och en vacker dag… En vacker dag så ska jag nog allt få skriva ett inlägg om att jag fått tilldelning!

Tills dess så hoppas jag att åtminstone du som läser får full tilldelning i allt du tecknar och att vi får en riktigt härlig och solig sommar!

Tack för att du läste inlägget ”Ingen tilldelning i Savelend”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.