Tecknar Savelends IPO på svenska börsen

Den svenska plattformen för P2P-lån Savelend skall noteras på börsen och jag har höga förhoppningar. Så därför tänker jag teckna i Savelends IPO. Detta är framförallt tack vare att deras VD Ludwig är en väldigt driven och duktig person, men även för att plattformen håller hög standard.

Jag väljer alltså att teckna i Savelends IPO trots att jag stör mig på deras inställningar för hur mycket kapital som lånas ut av ens insatta medel. Det som är bra för plattformen är inte alltid bra för individen men jag förstår poängen bakom deras resonemang kring upplägget.

Nu kan jag alltså investera indirekt i P2P-lånen genom börsen istället vilket känns riktigt bra. Jag är fortfarande obeslutsam kring om jag skall fortsätta investera i deras lån framöver.

Det ska bli spännande att se om jag kan få någon tilldelning den här gången eller om jag återigen blir utan. Varenda IPO som jag tecknat har jag blivit utan i.

I just det här fallet så finns det möjlighet att få förtur men jag ämnar inte ta vara på den möjligheten. Om man däremot vill passa på att göra det så behöver man investera minst 10 000 kr på plattformen samt teckna i deras IPO via Nordnet.

Investerar man mer så får man förtur på fler aktier, som mest kan man få förtur för teckning av 2134 st aktier, då behöver man ha minst 30 000 kr investerat i plattformen. Kostnaden för det antalet aktier i IPO:n blir då 16 005 kr, dvs. utöver de 30 000 kr som man ska ha investerat i lånen.

spacer

Savelends IPO

Teckningstiden för Savelends IPO är 14 till 28 maj och har man inte tillräckligt med kapital på plattformen i dagsläget, så kan man sätta in det. Man behöver alltså inte redan ha haft det inne sedan tidigare. Det tycker jag är en schysst och smart lösning av företaget.

Jag hoppas som sagt på tilldelning men det återstår att se om jag får några aktier eller inte. En av anledningarna till att jag väljer att teckna är att intäkterna ser ut att öka bra för Savelend. Följande står i deras prospekt:

”För räkenskapsåret 2020 uppgick intäkterna till 56,4 MSEK (44,8 MSEK), en ökning med 26 % från föregående år.”

”Under 2020 uppnådde Bolaget en milstolpe med över 1 miljon hanterade fakturor, en ökning med 400 % sedan 2018”

Plattformen redovisade dock en förlust för 2020 men i tillväxtbolag så är det ingen större fara tycker jag. En av anledningarna till att man väljer att göra en börsnotering just nu är för att kunna expandera utanför Sverige, vilket jag tror kan bli riktigt bra på lång sikt.

Du kan läsa mer om Savelends IPO på IPO.se

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

1 thoughts on “Tecknar Savelends IPO på svenska börsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.