Rullar på hos Mintos

Som ni säkerligen har märkt så investerar jag i P2P-lån för att diversifiera min portfölj. Något som alla dock inte märkt är att jag inte bara investerar i P2P-lån via Lendify utan även genom en sida som heter Mintos.

Rättare sagt så har jag hittills bara börjat utvärdera Mintos tjänster för att se om det är någonting att investera tyngre i. So far so good är allt jag kan säga men jag har inte hunnit utvärdera sidan särskilt länge.

Med det sagt så är det oftast lite nervigt att prova en helt ny sida och just därför så är det glädjande att det går enligt plan hittills.

Jag har endast ingått i ett lån via Mintos än så länge men eftersom att det ser ut att fungera bra så kommer jag att investera mer där så småningom.

Utvärderingen

Det enda lånet som jag har ingått i hittills är ett företagslån vilket jag tyckte lät lockande. Hos Lendify så finns det ju endast lån till andra privatpersoner vilket jag förmodar är generellt riskablare än att låna ut till företag.

Än så länge så har jag haft lånet vid två betalningstillfällen och båda avbetalningarna har kommit in, den senaste avbetalningen kom dock in en dag senare än planerat.

Lånet som jag valde att investera i är lite annorlunda upplagt eftersom att företaget vunnit ett myndighetskontrakt och behövde en temporär ökning av kapital för att klara ett uppdrag.

När uppdraget är avklarat så betalas största delen av lånet av samtidigt som du kan se på bilden nedanför. Hittills så går det som planerat, jag hoppas att det fortsätter så.

Större utbud

En stor fördel med Mintos gentemot sidor som Lendify är att Mintos har över 2000 tillgängliga lån att välja och vraka mellan. Man behöver alltså inte vänta lika länge där för att sätta ihop sin portfölj med lån.

Om du också vill sprida dina risker så kan Mintos vara ett alternativ till börsen och andra investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.