Sammanfattning V. 36 – Utdelningsaktiernas Avkastning Stiger

Another weekend another report. Förra veckan så var det stiltje i utvecklingen för portföljens innehav men den här veckan så ser man att utdelningsaktiernas avkastning stiger igen. Det är härligt att se och jag ser också fram emot FrilansFinans nyemission på Pepins!

Efter att Donald Trump och Kim Jong-Un tjafsat i massmedia så blev det rätt så skakigt på börserna. Det verkar dock ha återhämtats redan nu och ett krig känns väldigt långt bort. Men man vet aldrig vad som händer och det kan bli fortsatt skakigt på börsen framöver tack vare dessa spånhuvuden.

Sparar man månadsvis och långsiktigt så är det inget som man behöver oroa sig för utan då får man tacka för eventuella köplägen som skapas istället.

Just nu så planerar jag en resa till Thailand i vinter vilket gör att privatekonomin kommer att bli ansträngd över vintern. Jag får helt enkelt se om jag investerar enligt plan eller om jag avvaktar och tar igen det senare. Mer om det kommer framöver.

Det är som sagt härligt att se att utdelningsaktiernas avkastning stiger igen och om bara H&M styr upp sitt så blir det säkerligen riktigt fint.

Cannabisaktierna

Som jag har nämnt tidigare så är jag rätt så säker på att jag kommer att behålla HMMJ men istället för att fortsätta köpa i den så kommer jag att köpa direkt i Aurora, Aphria och Canopy Growth Corp.

Jag tror att det blir bättre på lång sikt eftersom att HMMJ har så många andra innehav som inte intresserar, t.ex. amerikanska läkemedelsbolag.

Aktierna och Fonden den här veckan

Aktierna och Fonden förra veckan

Lendify

Jag har nu investerat över 7000 kr via Lendify i 29 olika små lån. Du kan läsa ett längre inlägg om det som jag skrev i veckan genom att Klicka Här. Det är härligt att lånen växer sakta men säkert samtidigt som utdelningsaktiernas avkastning stiger.

Mintos

Hos Mintos så rullar allting på som det ska, jag lämna en statusrapport i veckan som du kan läsa genom att Klicka Här.

Pepins

Som jag nämnde lite snabbt tidigare så ser jag verkligen fram emot att FrilansFinans ska genomföra sin nyemission via Pepins plattform. Jag hoppas ha tillräckligt med kapital för att kunna ta del av den när det blir möjligt. Läs om den kommande nyemissionen genom att Klicka Här.

Utdelningskatierna

Utdelningsaktiernas avkastning stiger igen och jag hoppas att det fortsätter så. H&M ser ut att fortsätta traggla sig framåt och jag har fortsatt förtroende för bolaget. Får man igång sin onlinehandel ordentligt så kommer värderingen att öka stadigt igen. Jag fortsätter att köpa bolaget med stor tillit till H&M:s ledning.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktier


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 36 – Utdelningsaktiernas Avkastning Stiger”! Ha en toppenbra vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.