Ser fram emot Mintos autoinvest på andrahandsmarknaden

Mintos är en internationell plattform där det förmedlas P2P-lån från flera olika länder. Man har, enligt mig, det bästa systemet för automatiska investeringar men möjligheten att använda det på andrahandsmarknaden har saknats. Glädjande nog så blir det snart ändring på det!

I skrivande stund så är det 17 dagar och fyra timmar kvar tills att det nya systemet för automatiska investeringar skall lanseras. Jag handlar gärna på andrahandsmarknaden för att där kan man köpa lån av andra investerare som av någon anledning behöver flytta eller ta ut sitt kapital.

Ofta så säljs lån med en rabatt vilket gör att du kan köpa lånet 0-5% billigare än vad det hade kostat dig annars. Det kan låta futtigt men i längden kan det verkligen öka din vinst. Tyvärr så har deras automatiska konton inte gått att använda på andrahandsmarknaden tidigare men i december ska det problemet lösas.

Närmare bestämt så är det den tredje december som vi kommer att få se det nya systemet i fas. Man kan få tillgång till det tidigare om man vill men då måste man uppfylla vissa kriterier som är listade på deras hemsida.

Över 75% av investerarna hos Mintos använder det automatiska systemet för investeringar, samtidigt så har volymen på andrahandsmarknaden ökat fyrfaldigt i år då den nått till mer än 46.7 miljoner euro.

Jag ser verkligen fram emot den här uppdateringen och är väldigt tacksam över att Mintos tänker implementera den. Tack vare ändringen så slipper jag logga in för att manuellt investera i lån på andrahandsmarknaden, snart kommer allting att sköta sig självt.

Man kommer bland annat att kunna filtrera sina automatiska investeringar så att endast lån med en viss % i rabatt köps och det är precis det jag längtat efter. Snart kommer man alltså slippa leta rabatterade lån själv, givetvis lär det bli huggsexa om lånen men förhoppningsvis så balanserar systemet det på något sätt.

Klicka här för att besöka Mintos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.