Ser ingen anledning att gå tillbaka till Lendify Från Mintos

När jag gav mig in i marknaden för P2P-lån så beslutade jag mig för att testa Lendify. Det gick faktiskt riktigt bra ett tag. Tyvärr så höll det inte i sig särskilt länge utan det som tidigare varit attraktivt med Lendify försvann. Jag bytte sedan till Mintos och jag har inte ångrat mig en enda sekund.

Så att du vet: Inlägget länkarna i inlägget är annonslänkar eller interna länkar.

(Uppdaterat 26/6/1) Notera: Det här är ett gammalt inlägg. Sedan detta skrevs har räntorna börjat gå upp igen hos Lendify, läs mina senare inlägg om det här: Investera via Lendify – Attraktiva räntor igen

Som investerare så vill man få bästa möjliga avkastning. Men det finns även andra viktiga aspekter att kika på. Mitt mål är att nyttja ränta-på-ränta effekten. Det blir väldigt svårt att göra om det inte finns tillgängliga lån att investera i.

I skrivande stund så finns det hos Mintos över över 78 000 st lån på den primära marknaden. Hos Lendify så finns det 0. Vad ska man säga liksom.

Hos Mintos så ligger lånen på många olika nivåer, svenska lån ligger på 11%. Senast jag såg ett lån med 11% avkastning hos Lendify var för flera månader sedan.

Lendify tar ut höga avgifter på din avkastning, Mintos har inga avgifter i skrivande stund. Man väljer istället att ta betalt av företagen som listar sina lån hos Mintos. På så sätt så står man upp för sina investerare och gör det betydligt mer attraktivt att välja deras plattform.

För mig så är det en no-brainer, det enda bra med Lendify är att man kan sälja av sin portfölj på deras andrahandsmarknad. Sedan kan man ta ut pengarna och sätta in det hos Mintos. Precis som jag gjorde.

Varför ska jag sitta med pengar på kontot som väntar på att investera och kika på lån med 2% avkastning? Det är bara slöseri med tid.

Då sätter jag hellre in pengarna på ett riktigt autoinvestkonto som det går att ställa in väldigt detaljerat och låter det rulla på av sig självt hos Mintos. Hur gör du med dina P2P-lån?

Tack för att du läste ”Ser ingen anledning att gå tillbaka till Lendify från Mintos”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.