Varför jag undviker Cannabis Wheaton

Cannabismarknaden är i sin tillväxtfas världen över men främst i Kanada. Vi blickar alla mot legaliseringen som väntas ske juli 2018. Många bolag har lockats till marknaden och många investerare också. Det finns gott om bolag att välja mellan när man vill investera. Det finns ett som jag aldrig skulle köpa. Det bolaget är Cannabis Wheaton.

Varför? Jo därför att man i mina ögon missköter bolaget något enormt. Man hugger sina aktieägare i ryggen i jakt på kortsiktiga vinster för ledningen.

Insiders har tidigare dumpat riktigt stora mängder aktier till riktigt stora vinster. Att insiders säljer får man räkna med, det är ju inte fel att tjäna pengar på sitt hårda jobb.

Problemet med Cannabis Wheaton är att man har gett sig själva jättebilliga optioner i bolaget som man kan casha ut längre fram om man vill.

Inte bara det utan aktierna som såldes var egentligen inte till för att säljas på öppna marknaden. Aktierna gavs ut som säkerhet för lån, men såldes sedan ändå ut.

Totalt så sålde 4 personer ca 29 miljoner stycken aktier vid den dumpen.

Som du kan se på bilden här nedan så finns det gott om aktier kvar att dumpa.

Men visst kan bolaget ändå generera vinst och gå bra. Det går givetvis fortfarande att tjäna pengar på bolaget om man köper och säljer i rätt tid.

Men vill man verkligen stötta ett bolag som kapitaliserar på sina aktieägare på det här viset? Det gör verkligen inte jag. Det finns ju verkligen ingen brist på bolag att köpa så varför köpa ett bolag som sköts på det här sättet?

När man skapar massor med nya aktier så billigt så dumpar man inte bara ned priset utan späder även ut priset för övriga aktieägare.

Vem vet när ägarna tänker dumpa nästa gång och ju mer den här informationen sprids desto oroligare skulle jag som aktieägare vara.

Så det är svaret på frågan varför jag undviker Cannabis Wheaton. Aktierna och köprätterna finns kvar så det är ingenting som var en engångsgrej.

Jag uppmanar alla till att sprida den här informationen så att man kan göra ett informerat beslut om man vill köpa eller inte. Ju fler som vet desto bättre.

Jag har hittills aldrig ägt Cannabis Wheaton och jag kommer inte att köpa något oavsett hur mycket kursen går ned om inte ledningen byts ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.