Onoterade aktiebolaget FrilansFinans rapport

Det onoterade aktiebolaget FrilansFinans har lämnat sin kvartalsrapport för årets tredje kvartal. Man redovisar återigen vinst efter Covid-utmaningar. Pandemin påverkar stora delar av samhället och så även den uppdragsbaserade arbetsmarknaden.

Jag äger aktier i bolaget.

Årets resultat tyngs därför och är inte lika bra som väntat. Dock så är det glädjande att se att det onoterade aktiebolaget FrilansFinans redovisar en vinst för tredje kvartalet.

Omsättningen under årets nio första månader uppgick till 799 miljoner kronor. Samma period förra året så nådde man upp till 837 miljoner kronor i omsättning. Så det är en minskning med 4.5 procent.

Resultatet efter skatt för årets nio första månader landade på minus 2.3 miljoner kronor. En ökning jämfört med ett resultat efter skatt på minus 1.7 miljoner kronor samma period förra året.

Men som sagt så har man börjat se en ljusning igen. För tredje kvartalet så landade omsättningen på 264 miljoner kronor. Det är förvisso en minskning med 3 procent mot förra året men resultatet för kvartalet blev 3.8 miljoner kronor.

Stephen Schad som är bolagets VD kommenterade kvartalsrapporten genom att bland annat säga:

“Det är glädjande att vi ser en återhämtning i tredje kvartalet. I september var faktureringen i nivå med 2019. Och resultatet efter skatt för tredje kvartalet blev 3,8 MSEK.” 

“Det positiva resultatet i tredje kvartalet beror till stor del på att omsättningstappet brutits. Men det är också ett resultat av det dedikerade arbete som gjorts internt för att analysera händelseutvecklingen och skapa en god kostnadskontroll.”

Så det känns lovande att omsättningstappet brutits för det onoterade aktiebolaget FrilansFinans. Jag hoppas att man lyckas fortsätta på samma väg och fortsätter att redovisa positiva resultat.

spacer

Onoterade aktiebolaget FrilansFinans på väg mot bättre tider?

Bolaget lyfter i rapporten också upp det faktum att det visserligen råder bistra tider nu, men att det finns signaler som pekar på att sektorn har en ljus framtid.

Enligt en undersökning som marknadsundersökningsföretaget Nepa gjorde i september så funderar fler svenskar på att starta eget. Det som ofta står i vägen mellan drömmen och att komma till skott är bokföringen och redovisningen.

Som egenanställd slipper man dessa hinder och kan enkelt komma igång med sitt företag. Förhoppningsvis så kan det leda till att FrilansFinans ökar på sina intäkter framöver.

Samtidigt så dyker det upp fler och fler egenanställningsföretag, så det gäller att man lyckas konkurrera bra också för att inte tappa marknadsandelar.

Enligt bolagets VD så bör man dock ha goda möjligheter att lyckas framöver. Han sade bland annat även följande:

“Vår verksamhet ligger i tiden. Det är vår organisations uppdrag är att möjliggöra för oss människor att frigöra våra unika talanger och vår fulla potential.”

Jag tänker behålla mina aktier i det onoterade aktiebolaget FrilansFinans. Eftersom att jag själv använt deras tjänst länge och är väldigt nöjd med den så vågar jag tro att bolaget har en ljus framtid framför sig.

Du kan läsa hela rapporten på bolagets hemsida.

Time will tell! Tack för att du läste inlägget, läs fler Inlägg Här!

spacer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.