5 Virtuella Spel om Aktier och Investeringar

Att spela spel är inte bara roligt utan det kan även vara väldigt lärorikt. Men det beror givetvis på vilket spel man nu spelar. Brädspelet Monopol har jag alltid tyckt om eftersom det handlar om ekonomi. Men det finns renodlade spel om aktier och investeringar.

Dessa spel om aktier och investeringar som listas i inlägget går alltså att spela virtuellt, via dator eller mobil. Spelen skiljer sig en del ifrån varandra men alla handlar om just investeringar på olika sätt.

Har du ett kompisgäng där ni inte är överens om vem som är den bästa aktiehandlaren? Då bör ni kika in spelen på listan så att ni kan utmana varandra och se vem som är herren på täppan, så att säga!

Här kommer fem virtuella spel om aktier och investeringar.

spacer

Wall Street Survivor

Det här spelet går ut på att man med låtsaspengar men med riktiga kurser lär sig att investera. Spelet kan spelas i webbläsaren och kostar ingenting, man behöver endast bli medlem.

Man skapar sedan helt enkelt olika ”ligor” där man kan spela mot varandra. Alla börjar med 100 000 dollar och målet är att lära sig och att se vem som vinner.

Länk till Wall Street Survivor.

Best Brokers: Stock Simulator

I det här spelet så har man ett bredare utbud av möjligheter att investera i. Till exempel så kan man investera i kryptovalutor såsom Bitcoin och Ethereum.

Man kan även lägga till vänner, ta del av nyheter och skickade meddelanden internt. Bäst av allt för nybörjare är ändå deras videos och grundliga svar på vanliga frågor.

Det känns som att spelet verkligen är anpassat för nybörjare som vill lära sig mer om investeringar och aktiemarknaden. Spelet är gratis att hämta hem och spela.

Länk till Best Brokers: Stock Simulator iOS | Android 

Investopedia Stock Simulator

Du kanske känner igen namnet tack vare deras informationsfyllda hemsida. Men visste du att Investopedia också har ett eget spel om aktier och investeringar?

Eller spel och spel, det här är mer likt en simulator för aktiehandel vilket namnet klargör. Här kan du öva på att efterforska, undersöka, göra analyser och mycket annat.

I realism så rankar Investopedia väldigt högt och den anses generellt vara användarvänlig att komma igång med. Det är också gratis att spela och lära sig med denna.

Länk till Investopedia Stock Simulator

Stock Trainer: Virtual Trading

Stock Trainer har inte den vackraste designen men däremot så har den många bra funktioner. Så på det sättet är den användbar för den som vill lära sig hur man kommer igång med aktiehandel.

Andra spel om aktier och investeringar fokuserar oftast kring USA:s börser. I denna så kan man istället välja många andra områden och börser att spela via.

På så sätt kan man få mycket mer relevant info och aktier om man till exempel vill lära sig på svenska börsen. Tyvärr så finns denna endast på Android men den är gratis.

Länk till Stock Trainer: Virtual Trading för Android 

MarketWatch

Precis som Investopedia så är det en gedigen simulator med en riktigt hemsida i ryggen. Hemsidan styrs nämligen av inte andra än Dow Jones själva.

Man kan skapa egna spel eller hoppa med i redan pågående spel med andra spelare för att mäta sina förmågor. Just denna kanske inte är bäst anpassad för nybörjare men desto mera kan man ju lära sig.

Spelet är kostnadsfritt och har även rankning och topplistor där man kan se vem som är bäst och så vidare.

Länk till MarketWatch 

spacer

Spel om Aktier och Investeringar

Tack för att du läste inlägget ”5 Virtuella Spel om Aktier och Investeringar”! Tryck på Inlägg för att läsa mer på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.