Åtal efter att ha swishat fel person

Det är lätt att råka göra små misstag när saker och ting går på rutin eller måste göras fort. Till exempel så kanske man skriver en siffra fel och sedan inser att man swishat fel person. Om det händer hoppas man ju givetvis på att man råkat skicka till en ärlig person. Men så är inte alltid fallet.

Detta hände för en kvinna i Sverige förra året. Hon råkade nämligen swisha 10 000 kr till helt fel person. Sådant kan ske när tröttmössan är på eller om man inte läser noggrant.

Pengarna var ämnade för sonens körkort men hamnade alltså fel. Istället för att swisha till sin egen son så swishade hon till en helt annan person.

Det lär inte ha varit en rolig känsla hon hade när hon insåg att pengarna hade hamnat fel. Så vad gör man sen? Jo man kontaktar givetvis personen man swishat fel till och även sin bank så fort det bara går.

En ärlig och snäll person hade ju swishat tillbaka pengarna på direkten men så blev det inte i det här fallet.

Trots att hon som swishat fel och hennes bank försökte få tag på mannen som tagit emot pengarna, så fick man inget svar.

Han å sin sida nekar istället fullt ut att han skulle ha fått några pengar ifrån kvinnan överhuvudtaget. Där och då kan jag tänka mig att hon var fly förbannad, för det vet jag att jag hade varit.

spacer

Swishat fel person och polisen kopplas in

Så där står hon som skickat fel och får inget svar. Hennes bank får inte heller något svar och pengarna är fortfarande på vift. Polisen kopplas sedan in och genomför en utredning om brott.

Enligt polisutredning så har mannen tagit emot pengarna och sedan flyttat pengarna till ett annat konto.

Utredningens resultat motsäger helt och hållet hans version av händelseförloppet och han åtalades därför för olovligt förfogande. Fallet kommer att avgöras i Kristianstads tingsrätt längre fram.

Tyvärr så finns det gott om oärliga människor i samhället. Har du till exempel läst mitt tidigare inlägg: Bedragare siktar in sig på småsparare?

Har du råkat swisha fel någon gång? Hur gick det? Kommentera gärna och berätta!

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.