Taku Taku ställer om till skolmat från restaurang

Det onoterade aktiebolaget Taku Taku ställer om sin verksamhet. Restaurangerna gick inte alls som planerat och nu fokuserar man istället på skolmat. Man lagar fortfarande främst vegansk mat men nu i samarbete med förskolekoncernen Tivoli.

När Taku Taku gjorde sin inledande emission så var det väldigt mycket prat om vegansk mat i media. Trenden verkade stark och nischade restauranger inom sektorn lät som en god möjlighet.

Bolaget fick mycket uppmärksamhet inledningsvis, bland annat så var medias gullegris Greta Thunberg där och åt. Men verksamheten kom inte särskilt långt innan man insåg att det inte skulle gå runt.

Restaurang efter restaurang stängdes och snart var misslyckandet ett faktum. Kvar satt snopna aktieägare som trott på bolagets idéer och potential med i princip värdelösa aktier.

Ett tydligt fel som man gjorde var att inte inkludera annan mat på menyn. Hade man till exempel ett sällskap på tio pers där en eller två inte ville äta veganskt, så fanns inget alternativ på restaurangen.

Därför så valde sällskapet högst sannolikt att gå till en annan restaurang. Så genom att inte erbjuda alternativ för två pers i det sällskapet förlorade man allihopa som kunder.

Så även om man bröt ny mark med ett veganskt restaurangkoncept så gjorde man det inte på ett smart sätt, tyvärr. Jag själv investerade i bolaget tidigt och det fick jag verkligen ångra.

Men bolaget har inte gett upp, Taku Taku ställer om och fokuserar nu istället på att leverera mat till förskolor och skolor istället.

spacer

Taku Taku ställer om

Skam den som ger sig! Eller hur? Som aktieägare är jag givetvis väldigt missnöjd med Taku Takus genomförande av restaurangerna. Samtidigt så är jag smått hoppfull över att den nya satsningen ska lyckas bättre.

Taku Taku har alltså inlett ett förskolekoncernen Tivoli. Sedan juni i år så har man börjat pröva sitt koncept den vägen genom att leverera ”smak- och näringsrik mat med bra råvaror till förskolor”.

I november i år så kommer man att leverera drygt 15 000 måltider och bolaget närmar sig ett positivt kassaflöde. Hade allting gått enligt bolagets plan hade man redan varit lönsamma.

Men på grund av Coronans framfart så har man skjutit upp det målet tills mars år 2021.

Bolaget genomför också en emission för att få in välbehövligt kapital i bolaget. Emissionen är öppen för alla medlemmar hos Pepins och du kan läsa mer om det på deras hemsida.

Personligen så har jag valt att inte lägga in mer kapital i bolaget. Jag har ingen tillit kvar för styrelsens kompetens men jag hoppas givetvis att omställningen går bra.

Skulle Taku Taku lyckas väl i samarbetet med koncernen Tivoli så tror jag att man utan tvekan kan knyta till sig ännu fler samarbeten. Nyttig och god skolmat är ju en väldigt viktig sak.

Äter eleverna inte maten i skolan så går energinivåerna ner och det påverkar givetvis inlärningsförmågan. Så jag hoppas inte bara att bolaget repar sig utan även att eleverna faktiskt tycker om maten.

Time will tell how it works out! Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.