Håll koll på utgifterna

Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med Faktaomfonder.se.

En väldigt viktig sak att kika på när man ser över sin privatekonomi är ens utgifter. Det är väldigt lätt att spendera småsummor som tillslut ändå blir en hel del pengar. Just därför så är det bra att rannsaka sig själv och  sitt spenderande.

Ofta så handlar det i slutändan om att väga livsnjutning mot sparande. Vad är poängen med att ha pengar om man inte spenderar något?

Att unna sig en kaffe, en godbit eller vad det nu än må vara av och till är inget man bör ge upp bara för att man vill spara pengar.

Dock så är det nog oftast möjligt att dra ned på mängden. Min personliga livsåskådning är att man skall njuta av livet och leva i nuet. Så  det gäller att göra ett aktivt val.

Vill jag spendera dessa pengar på den här saken eller vill jag spara pengarna? Räkna lite på det och se vad du själv kommer fram till.

Om du till exempel alltid köper en kaffe på samma café, hur mycket skulle du spara om du skippade det en eller två gånger i veckan?

Kan pengarna som du lägger på det under ett år möjligtvis komma bättre till hands någon annanstans?

spacer

Utmana dig själv

Utmana dig själv och se hur mycket du kan spara ihop på en månad om du verkligen anstränger dig för att dra ned på utgifterna. Resultatet kanske överraskar dig ordentligt och i en månad så är det oftast lätt att hålla uppe.

Det är inte alls omöjligt att du på detta sätt hittar flera olika utgifter i tillvaron som du kan spara in på. Kanske brygger du mycket godare kaffe hemma än vad caféet gör om du bara köper en annan sort?

Att cykla istället för att ta bussen kan bli en bra investering, inte bara för att du sparar pengar utan även för din hälsa och ditt välmående. Sådant som egentligen inte går att mäta i pengar.

Så varför inte prova det här efter nyåret? Utmana dig själv, se hur mycket du kan spara på en månad och förbättra din förståelse för din privatekonomi.

www.ihallandeinvest.se spacer

Faktaomfonder

Om du är intresserad av att spara i fonder så finns det mycket information på nätet. Istället för att ta en kurs i ämnet så kan man, enligt mig, läsa sig till mycket viktig information på internet.

På hemsidan Faktaomfonder.se kan du läsa om och lära dig om fondvärlden. Läs om hur du väljer rätt fonder för dig, vad för slags typer av fonder som finns, hur fonder fungerar och mycket, mycket mer.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.