Återinvestera Aktieutdelningar

Att återinvestera aktieutdelningar man får från sina innehav snabbar på portföljens tillväxt. Eftersom att man nyttjar ränta-på-ränta effekten så växer den snabbare och snabbare ju större den blir.

Fenomenet kallas också för snöbollseffekten eftersom att en snöboll är en perfekt metafor för hur det fungerar. Ju större snöbollen blir desto mer snö fastnar på den och den växer snabbare ju massan blir.

I början så är snöbollen liten och det tar tid för den att växa, men när den väl börjar att växa så går det snabbare och snabbare.

På samma sätt kommer din aktieportfölj att växa snabbare och snabbare ju större den blir. När man månadssparar så tillför man hela tiden nytt kapital till portföljen som hjälper den att växa sig större och större.

Vanligast är att man för över en fast summa varje månad som man investerar i sin portfölj. När man även passar på att återinvestera aktieutdelningar så ökar den summan sakta men säkert.

Eftersom att du får mer och mer i aktieutdelning när du köper fler och fler aktier, förutsatt att bolagen går bra och växer, så kommer summan du investerar varje månad att bli större och större.

Tack vare det så kan du köpa fler och fler aktier som ger aktieutdelning och din pengamaskin är under uppbyggnad. Det ger dig mer utdelning varje månad och ja, så fortsätter det om man sköter portföljen bra.

Just därför så rekommenderar jag att man främst investerar långsiktigt i bolag som växer och har en stabil utdelningshistorik. Då kommer man förhoppningsvis att kunna nyttja ränta-på-ränta effekten länge och väl.

Spacer

Återinvestera Aktieutdelningar

Blir det verkligen en så stor skillnad? Ja det blir det sannerligen! Om du investerar i 20 år så kommer du garanterat att se en klar skillnad på om du valt att återinvestera aktieutdelningar eller inte.

Månadssparar du 3000 kr, får en avkastning på 7% per år, börjar med 50 000 kr, sparar i 20 år utan att återinvestera aktieutdelningar så får du ihop 1 772 631 kr

Om du under samma förutsättningar hade fått utdelningar och återinvesterat dessa säg 4% så hade du istället fått ihop 2 348 757 kr.

Långsiktighet och återinvestering lönar sig alltså väldigt väl. Man har alltså väldigt goda förutsättningar att bygga ihop en rejäl utdelningsportfölj. Det gäller bara, bara och bara, att välja rätt bolag att investera i.

Så när du börjar få dina aktieutdelningar, återinvestera dessa och sänk inte din månatliga insättning. Nyttja ränta-på-ränta effekten och se din portfölj växa sig större och större, snabbare och snabbare!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Tack för att du läste! Trevlig helg!

2 thoughts on “Återinvestera Aktieutdelningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.