För sent att spara? Aldrig!

Inlägget ”Det är aldrig för sent att spara” innehåller annonslänkar.

Det finns förvånansvärt många som säger att ”det är för sent att spara” och ”det spelar ingen roll om jag börjar nu”. Men jag håller inte med, jag håller inte med för fem öre för i majoriteten av fallen så är det inte för sent.

Vi har alla hört det gamla mottot ”bättre sent än aldrig” och det stämmer perfekt för sparande och investerande.

Faktum är att sparande och investerande har en klar sak gemensamt med städning och träning, ”den bästa träningen är den som faktiskt blir av”.

Man skall inte tänka för mycket och oroa sig över ditten och datten utan det viktiga är att bestämma dig. Vill du börja spara och styra upp din privatekonomi? Då tar du och gör det genom medvetna val.

En kaffe på ett café då och då blir en del pengar när man lägger till annat småkrafs. Många bäckar små och det handlar plötsligt om en hel del pengar som egentligen slösas bort.

Tänk på och kontrollera dina utgifter, se var dina pengar tar vägen. Är det verkligen vad du vill spendera på? Bättre då att lägga pengarna på en härlig resa till Paris.

Att börja spara innebär inte bara att man tjänar mer och börjar lägga undan pengar. Det handlar även om att dra ned på onödiga utgifter som holkar ur privatekonomin.

Tänk om alla småköpen du gör egentligen kunde sparats ihop till en resa i något vackert land, eller ett knippe aktier i form av ett investmentbolag. Den du.

spacer

Hur bör jag spara?

Börja med att sätta mål, se över dina utgifter och inkomster och försök att börja investera i aktier. Personligen så tycker jag att fonder mest äter upp ens vinster medan aktier istället kan leverera utdelningar.

Köp en lättläst bok om aktier så att du kommer in i tänket och förstår det någorlunda, det är faktiskt inte så svårt som många tror.Spara och investera separat för du skall aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora.

Ett sparkapitalkonto är guld värt. Jag menar,  vem vet hur din kompis som ”kör som en gud” egentligen tar den där kurvan vid butiken?

En krock och det kan bli dyrt trots försäkringar och liknande, då är det skönt att ha en buffert redo. Kanske inte världens bästa exempel, men du förstår poängen.

Gör dig själv en tjänst: Börja spara redan idag för det aldrig för sent att spara! Om du känner dig redo, så Skapa Konto hos Avanza! Läs sedan vidare till exempel inlägget: Frågor och svar om Utdelningsaktier.

Den kostnadsfria appen P.F.C hjälper dig att hålla ordning på ekonomin.

Tack för att du läste ”Det är aldrig för sent att spara”!

2 thoughts on “För sent att spara? Aldrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.