Högre inkomst för större investeringar

www.ihallandeinvest.se

För att månadsspara och bygga upp en stark ekonomi behöver du ett stadigt jobb, gärna högavlönat. Men alla kan inte bli politiker, uppfinnare eller chef för internationella storbolag.

Hur kan du som vanlig privatperson öka inkomsterna och göra större investeringar?

Hårdare löneförhandling

Många är generellt dåliga på att löneförhandla. Man godtar arbetsgivarens förslag utan att slåss för sin sak. Om du vet att du är duktig, att du gör det lilla extra eller kan visa statistik på att du är underbetald för din roll, ska du inte ge upp!

Var hård mot arbetsgivare (utan att bli arg eller spydig, så klart) och framhäv dina goda egenskaper och erfarenheter. Om du inte kan få högre lön kan du istället gynnas av nya förmåner.

En leasingbil via företaget ger dig lägre transportkostnader. Eller så kanske företaget kan bekosta ditt pendelkort eller gym? Pengarna du sparar lägger du direkt på sparkontot för framtida investeringar, så klart!

Arbeta interimt

Om du är villig att ha en lite mer osäker anställningsform och hela tiden utmanas i arbetsuppgifterna, kan du tjäna riktigt bra som interimschef. Företag som Brightmill kan hjälpa dig att nå ut till företag som behöver en temporär chef under en rekryteringsperiod eller större projekt. Anställningen är tidsbegränsad och kan ta dig runt hela Sverige. Om du är villig att arbeta på detta sätt belönas du oftast med ett högre arvode än en normal chefstjänst.

Vidareutbilda dig

Ju bättre utbildad du är, desto mer i lön kan du kräva. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få tjänstledigt för att studera såvida du har arbetat för företag längre än fem år och meddelar 6 månader innan.

Du behöver inte studera saker som ingår i dina nuvarande arbetsuppgifter men ligger fokus på att höja lönen är det så klart lättare att vidareutbilda dig inom din nuvarande bransch än att starta en ny karriär.

Det här är bara tre alternativ på hur du kan få högre inkomst. Utöver dessa är det fullt möjligt att få mer över av sin befintliga lön genom att flytta till ett billigare boende eller se över sin hushållsbudget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.