Tessin når milstolpar inom fastighetsfinansiering

Plattformen för fastighetsfinansiering som går vid namnet Tessin når milstolpar med över två miljarder kronor i rest kapital och en miljard kronor i utbetald ränta. Det är härligt att se att det går framåt för deras plattform och att konceptet verkar fungera.

Jag har läst om ett par projekt hos Tessin som inte gått som planerat vilket verkar ha avskräckt en del investerare men på det stora hela så verkar det ändå rulla på. Fastighetsbranschen går ju som tåget men frågan är hur länge den kan göra det?

Att Tessin når milstolpar för investeringar är rolig läsning och plattformen har nu över 50 000 investerare. Bolagets VD och medgrundare Jonas Björkman är givetvis glad över dessa milstolpar:

”Det känns fantastiskt att kunna bocka av dessa milstolpar. Trots orosmoln kring konjunkturen och avmattning i byggandet tycker jag att utvecklingen visar att plattformens investerare fångat upp ett behov och en möjlighet inom den enormt viktiga bygg- och fastighetssektorn.”

Jag kan bara instämma, det finns orosmoln kring fastighetsmarknaden men det verkar överlag rulla på bra för Tessin. Förhoppningsvis så kan man fortsätta att leverera intressanta och investeringsvärdiga projekt även när det blir svårare tider för fastighetsmarknaden.

www.ihallandeinvest.se spacer

Tessin når milstolpar

Samtidigt som man meddelar att man nått dessa milstolpar så uppmärksammar man om att man har en ny investeringsprodukt på gång. Den skall underlätta för riskspridning vid investeringarna i plattformens projekt.

Detta gör man alltså genom att konstruera portföljer som består av ett flertal olika fastighetslån. På så sätt kan du investera i ett projekt men att ditt kapital sprids över flera lån.

VD:n Jonas Björkman menar att detta är något som plattformens investerare förmodligen ser fram emot:

”Våra medlemmar har länge efterfrågat den här typen av produkt, och det känns därför helt rätt i tiden med en lansering. Med portföljen skapar vi möjligheter för betydligt fler investerare att dra nytta av diversifieringen på plattformen, samtidigt som vi kan erbjuda fler fastighetsaktörer finansiering. Nu kan man låna ut 50 000 kronor och uppnå samma spridning som de som placerar en halv miljon”

Jag tycker att det låter som ett bra koncept, ett hinder för småsparare som vill investera via Tessin har varit att minsta investeringsbelopp per projekt har varit högt. Men med denna nya funktionen så kan man enklare sprida risken vilket jag tror gör plattformen ännu attraktivare för fler investerare.

Besök Tessin

Tack för att du läste inlägget ”Tessin når milstolpar”, trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.