Handla Norska Utdelningsaktier Courtagefritt

Att köpa utdelningsaktier courtagefritt är aldrig fel och det har du möjlighet att göra imorgon. Tack vare Norges nationaldag så kommer man via Avanza att kunna göra just det. Jag har kikat in ett par utdelningsaktier i Norge som kan vara av intresse för dig.

Ja Norges nationaldag är idag 17/5 men då är börsen i Oslo stängd, därav så gäller Avanzas erbjudande imorgon 18/5.

Då kan det vara läge att passa på att köpa in en utdelare eller mer från vårat grannland.

Här är en lista på ett par norska utdelningsaktier som du kanske vill kika närmare på idag för att möjligtvis köpa imorgon.

 • Ocean Yield – Direktavkastning 9,5%
 • Orkla – Direktavkastning 8,9% (Extra utdelning)
 • Marine Harvest – Direktavkastning 7,1%
 • SalMar – Direktavkastning 6,2%
 • Grieg Seafood – Direktavkastning 5,4% (Extra utdelning)
 • Gjensidige Forsikring – Direktavkastning 4,9%
 • DNB – Direktavkastning – 4,5%
 • Telenor – Direktavkastning 4,5%
 • Subsea 7 – Direktavkastning 4,5%

Du kan också hitta många fler utdelare i Norge genom att gå in på Avanza och därifrån klicka dig vidare genom ”Spara & Investera” – ”Aktier” – ”Aktielistan” i menyn. Det finns givetvis mångt mycket fler utdelare än de få som jag listade här men det är åtminstone några som man kan börja att kika på. Du kan enkelt Googla namnen för att läsa mer om bolagen på deras hemsidor.

Då kan du själv ställa in filtret så att du endast visar aktier ifrån Norge med en viss % i utdelning. Det kan vara behjälpligt när man söker nya innehav till portföljen hos Avanza.

Kom ihåg att om du köper utländska utdelningsaktier så är det bäst att ha dessa i ett KF (Kapitalförsäkringskonto) för att då får du automatiskt hjälp med att lösa källskatten på utdelningarna. På så sätt slipper du själv krångla med det. Ju mindre tid man behöver lägga på det desto mer tid kan man lägga på att välja rätt bolag att köpa.


Vilka utdelare köper du ifrån Norge imorgon? Kommentera gärna och berätta!

4 thoughts on “Handla Norska Utdelningsaktier Courtagefritt

 • Hej. Det är så mycket nytt för mig just nu, som jag inte vet nåt om. Jag har bestämt att jag ska fokusera på cannabisläkemedel första hand, sedan får jag utvidga mina kunskaper om annat som finns att investera i. Jag lär mig genom att läsa dina inlägg här på ihållande investeringar, men mycket är svår förståeligt.
  Mvh Seija

 • Tjena,

  I dag har Avanza courtagefritt för handel med Norska aktier vilket är trevligt. Jag tänkte då att jag skulle flytta över mina norska aktier från min ISK till KF då det är mer fördelaktigt ur skattesynpunkt i vissa fall. Jag säljer då mina norska aktier och ska sedan föra över likvida medel från ISK:n till min KF men till min förvåning får jag inte göra överföringen förrän imorgon då Avanza låser likvida medel då ett jobb ska köras på kvällen för att räkna om valutakonverterngen!

  Vilket antiklimax…dags att kika på alternativ. Har Nordnet samma begränsning, någon som vet?

  /Peter

  • Hej Peter,

   Tråkigt att du hamnade i kläm där men det är tyvärr så det fungerar med aktiehandel. Jag är inte säker men jag tror att Nordnet har samma eller liknande regler.

   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.