Uppvärdering för cannabismarknaden

Efter att ha varit mer eller mindre i dvala sedan nyåret så har cannabismarknaden tillsynes vaknat till liv på riktigt igen. Vi är nu väldigt nära legaliseringen och det har på sistone kommit ett par väldigt stora nyheter som dragit upp intresset för sektorn.

Den sjunde juni ska den tredje och avgörande omröstningen i senaten ske. Vid ett JA så tar det sedan 8 till 12 veckor att implementera det som behövs för att kunna påbörja försäljningen av laglig cannabis.

Det var lite oroligt vid den andra omröstningen, skulle den röstas igenom eller skjutas ned av konservativa senatorer? Då bör väl rimligtvis den tredje omröstningen också bli skakig? Inte nödvändigtvis, men det beror på vem man lyssnar på.

Justin Trudeaus regering kommer att göra allt i sin makt för att få igenom omröstningen, bland annat att kalla in alla tillgängliga senatorer man har för att rösta ja till förslaget. Justin är stensäker på att lagen kommer att röstas igenom och idag släppte Bloomberg en video där Anne McLellan som sitter med i utskottet för förslaget, C-45, säger att man förväntar sig att den går igenom. (Källa: Bnnbloomberg.ca)

Det finns däremot risker för förseningar om det behövs tillägg till lagförslaget. Skulle konservativa senatorer lyckas försena förslaget tillräckligt och hinna få en ny regering i nästa val så kan man teoretiskt sett skrota förslaget. Men det vore att gå emot folket i landets önskan och förmodligen inte ett vinnande koncept.

Vi bör se en fortsatt uppgång fram till sista omröstningen och möjligtvis ett stort rus i kurserna vid ett JA till lagförslaget. Efter det så är det inte omöjligt att det blir tal om vinsthemtagningar och en dipp i form av sell on news mellan röstningen och införandet.

Nyheter driver sektorn uppåt

Canopy Growth Corp släppte nyligen en bomb i form av en nyhet om att man ansökt om att bli listade på NYSE-börsen i USA. Det är ett enormt stort steg för såväl företaget som för sektorn.

Tidigare såg vi Cronos listas på Nasdaq, den näst största börsen i USA efter NYSE. Det gav ett hopp i kursen som sedan återhämtade sig men man ska ha klart för sig att det är stor skillnad att listas på NYSE och Nasdaq.

Nyheten om Canopy Growth Corps ambition har drivit kursen uppåt vilket också dragit med sig andra bolag. Igår såg vi bland annat Aurora Cannabis studsa 10% uppåt efter att kursen tappat styrka sedan nyheten om sektorns största uppköp hittills. (Källa: Ihallandeinvest.se)

Så vi närmar oss legaliseringen med stormsteg, det finns goda möjligheter för att lagförslaget går igenom och sektorn har påbörjat sin uppvärdering igen. Varva det med sommar och man kan utan tvekan säga att det är spännande och härliga tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.