Utdelning varje månad med populära Realty Income

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vissa investerare bygger sin utdelningsportfölj som en bombmatta med målet att den ska ge utdelning varje månad. Andra tar en genväg och köper aktier som delar har utdelning varje månad istället. Realty Income Corp är en populär aktie bland de som delar ut månadsvis.

En fördel med att få utdelning varje månad är att man får en jämnare ström av kapital in på sitt konto. Det kan underlätta för den som lever på sina utdelningar att få pengar varje månad. Ska utdelningen ersätta eller spä på en lön eller pension så slipper man planera privatekonomin lika mycket.

Att få utdelningar varje månad kan också göra det roligare att investera i aktier, man slipper vänta ett år eller flera månader mellan varje utdelning. Börsen är dock inte någonting som man ska ha bråttom med. Riktigt bra saker kan ta tid och tålamod är en dygd framförallt när det kommer till investeringar.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Svenska investerare verkar tilltalas av just Realty Income Corp. På Avanza har den strax över 5000 ägare, betydligt mer än andra aktier som ger utdelning varje månad. Fast ämnet börjar bli populärare, så vem vet hur länge det håller i sig.

Även utomlands är den populär. Jag gjorde omröstningar i en engelsk grupp för investerare samt i den svenska gruppen Utdelningsaktier. I båda grupperna så kom Realty Income Corp etta i omröstningarna med vilka månadsutdelare som man har i sin portfölj.

Den har inte direkt presterat sådär jättebra om man ser till aktiekursen. På tre år har den gjort 11.65% men den har förvisso gjort 32.37% på 12 månader och 11.61% i år.

Dock så köper man ju Realty Income för utdelningarna. Såhär har bolagets utdelning utvecklats de senaste 20 åren:

Med höjningar av utdelningen nästan varje år så är det lätt att förstå varför så många vill ha den i sin portfölj med utdelningsaktier. Varför just den här aktien har blivit så populär jämfört med månadsutdelare andra vet jag faktiskt inte.

Läs mer

Det finns mycket material på nätet att läsa för den som vill utforska djungeln med månadsutdelare eller utdelningsaktier rent allmänt. En bra start är Facebook-gruppen som du hittar en länk till högre upp i inlägget eller via menyn högst upp.

Jag tycker det är roligt att kunna få utdelning varje månad, men jag tycker inte att man skall köpa en aktie som är sämre än en annan bara på grund av det. Fokusera på att hitta bolag som fokuserar på långvarig och hållbar tillväxt och ökning av utdelningen, det är nog en vinnande faktor i längden skulle jag tro.

Kikar man på amerikanska och kanadensiska bolag så finns det i dagsläget cirka 40 stycken aktier som har utdelning varje månad. Jag har listat aktierna i ett tidigare inlägg som du kan läsa genom att Klicka Här.

Om du är ny till hela saken med utdelningsaktier så kan Det Här Inlägget som jag skrev tidigare komma väl till hands. Det är ett inlägg där jag går igenom saker som är bra att veta för någon som är just nybörjare med aktieutdelningar.

Tack för att du läste inlägget!


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.