FrilansFinans Kvartalsrapport 1 2019 – Stark tillväxt

Det var inte länge sedan som jag skrev om att FrilansFinans hade haft ett starkt 2018. Igår så nåddes jag av deras kvartalsrapport för Q1 2019 och det ser fortsatt bra ut där. Tillväxten är stark och det bådar väl inför handeln i bolaget på Pepins plattform nu i juni. FrilansFinans Kvartalsrapport 1 2019.

Disclaimer: Jag äger aktier i bolaget.

Jag tror starkt på att FrilansFinans har goda möjligheter att lyckas om företaget sköts lika väl som deras tjänst. Mina fakturor jag just via FF och när chansen att investera i bolaget kom via Pepins så hakade jag på.

Kursen låg då på 50 kr nu har den dalat till 45 kr men jag tror att handeln i juni kommer att driva upp kursen, så länge investerarna som var med vid nyemissionen inte tappat tålamodet och öser ut aktier.

Det kanske är önsketänkande men vi får helt enkelt vänta och se vad som faktiskt sker. Deras kvartalsrapport för första kvartalet år 2019 tycker jag talar starkt för att bolaget är på rätt väg.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

FrilansFinans Kvartalsrapport 1 2019

Desto fler som fakturerar som egenanställda via FrilansFinans desto bättre. Därför så var det extremt roligt att se deras siffror på att mellan januari och mars så fakturerade 9532 egenanställda med deras tjänst. Totalt så fakturerade man för lite mer än 259 miljoner kronor.

Det motsvarar en tillväxt på 21% jämfört mot samma kvartal förra året. Bolaget fortsätter att leverera och tillväxten ser riktigt bra ut.

En anledning till ökningen är en lyckad satsning utanför Sverige. Stephen Schad grundare och VD för Invoicery Int är glad över att deras satsning i Europa ser ut att gå bra, han sade bland annat:

”Organisationens vision är att bli en portal för uppdragsbaserat arbete i Europa.” ”Därför är det glädjande att vår finska verksamhet nu blivit operationell, och att allt fler egenanställda ansluter sig i Finland.”

Tillväxt och expansion. Spännande och lovande. Dyrt och riskabelt. Det är inte bara och bara att expandera till nya marknader och det syns i kvartalsrapporten.

www.ihallandeinvest.se spacer

Negativt resultat

Resultatet blev negativt men det var enligt ledningens plan då tillväxten är det som är i fokus. Omsättningen i Sverige ökade med nästan exakt 22%. Resultatet förbättrades med 2.7 miljoner kronor jämfört med samma kvartal förra året.

Det återstår att se hur det hela artar sig men det är roligt tycker jag att det verkar gå bra i Finland. Det vore såklart tryggare om bolaget redan nu gick med vinst men det är förståeligt att man vill växa först. Stephen Schad menar att allting går enligt plan:

”Sammantaget visar detta på att vi följer vår långsiktiga plan för tillväxt,”

Jag hoppas att han har rätt och att det hela fortsätter på samma bana för just nu så verkar bolaget växa bra. Den 12:e juni ska aktien handlas igen på Pepins plattform, då får vi vilken väg marknaden väljer att kursen skall ta,

Tack för att du läste ”FrilansFinans Kvartalsrapport 1 2019 – Stark tillväxt”!


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.