Veckorapport V. 49 – Passiva Inkomster

Detta är ett delvis sponsrat inlägg

Ännu en vecka har kommit och gått. Här i Thailand är det riktigt härligt med cirka trettio grader och sol varje dag. Cannabisaktierna har tuffat på fint och ett av mina nya tillskott har redan gått riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med mina mer eller mindre passiva inkomster. Att låta pengarna jobba för mig istället för tvärtom är helt enkelt underbart.

Cannabisaktierna

En betydligt lugnare vecka än tidigare trots ett par riktigt fina nyheter för flera bolag. Jag tog hem vinst i Newstrike Resources Inc  samt Invictus MD Strategies Corp för att genomföra köpen i 22nd Century Group Inc samt Delivra Corp.

Köpet i XXII, vilket är tickern för 22nd Century Group Inc, blev väldigt lyckat då den redan har gått upp 13.38% sedan inköpet. Nästan raka motsatsen mot Delivra Corp som har backat 11% sedan inköpet. Jag håller dock bägge innehaven långsiktigt så egentligen spelar det föga roll just nu.

Det är också härligt att Aphria Infortsätter klättra men kanske allra mest så är det roligt att se att Canopy Growth Corp snart, ta i trä, visar blåa siffror. Det kan bli så att jag säljer av mer Invictus MD Strategiec Corp för att fylla på i bägge Aphria Inc och Canopy Growth Corp.

Jag tar det lugnt med att fylla på i Aurora Cannabis Inc tills dess att affären med CMED har löst sig. Det är svårt att sia om nästa veckas resultat men jag tror att vi kommer se en rätt så lugn vecka med mixat positiva och negativa dagar. Förhoppningsvis kan det släppas några fina PM som driver kurserna vidare uppåt.

Cannabisportföljen den här veckan

portföljen med cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan

innehaven i portföljen med cannabisaktier

Kryptovaluta

Som du kanske lagt märke till så har jag nu även börjat att skriva om kryptovaluta. En revolution som har tagit världen med storm och som har mycket, mycket mer att ge!

Helgen har varit ett blodbad för nästan alla kryptovalutor. Jag tror att det är en extremt nyttig händelse för det visar hur volatilt och osäkert det är med sådana här helt galna uppgångar.

Jag tror absolut inte att Bitcoin är utdöende utan bara att det är en stor korrektion på gång. Jag tycker också att kryptovalutor så som NEO, OmiseGO och Monero är väldigt intressanta. Det finns säkerligen fler men det går inte riktigt att hålla koll på allihopa!

Pepins

Under veckan så var det dags för ännu ett handelstillfälle hos Pepins! Där kan man hitta väldigt intressanta möjligheter till passiva inkomster och alternativ till börsen. Jag själv varken köpte eller sålde någonting och det enda av mina innehav hos Pepins som det gick att handla i var just Pepins egen aktie.

Däremot så har jag börjat utforska Pepins nya hemsida och upptäckt hur awesome deras Stakeholders Club är. Vad är det? Jo det är som ett litet forum på hemsidan där du kan få direktkontakt med företagen. Jag har bland annat skrivit lite med VD:n för UrbanGreen och jag blev imponerad av hans tankegångar.

FrilansFinans

Ett företag som jag tror oerhört starkt på. FrilansFinans tillåter privatpersoner att skicka fakturor till andra privatpersoner eller företag utan att själva behöva ha ett företag.

Jag är både delägare i och kund hos FrilansFinans vilket jag tycker är helt perfekt. För det första så vet jag att deras tjänst fungerar riktigt bra och samtidigt så ju hårdare jag jobbar och ju mer jag använder tjänsten desto mer intäkter får företaget in. En helt perfekt win-win och jag hoppas på att få skicka många fler fakturor!

Ett annat företag som bland annat arbetar med fakturor är Eurocredit.

UrbanGreen

Urbangreen arbetar med att ta fram hållbara lösningar för framtidens städer redan nu. Man (åter)skapar natur i stadsmiljö där den borde finnas och frodas. På så sätt skapar man inte bara hälsosammare städer att leva i utan man stöttar även ekosystemet och hållbarheten i samhället.

Pepins

En crowdfundingplattform för onoterade tillväxtbolag. Här kan du hitta väldigt spännande bolag att investera i och jag gillar företagets upplägg. Man tar bland annat in teckningsoptioner i vardera bolag som noteras via plattformen. Det tror jag kommer att ge fina utslag i resultat i framtiden.

P2Plån

Det har varit fortsatt lugnt hos Mintos även denna vecka. Jag har dock sett att ett par lån börjat släpa efter med betalningarna, jag får intala mig att det är bra eftersom att jag kanske får reda på hur deras återköpsgaranti faktiskt fungerar.

Hittills har jag inte haft ett enda lån där som inte avbetalats i tid men med tanke på att jag valt att investera i högrisklån från Georgien så är jag inte förvånad att ett par släpar efter.

P2P-lån ser jag som fina passiva inkomster då man hos Mintos men även andra aktörer kan ha så kallade autoinvestkonton som sköts av sig själva. Allt du behöver göra är att ställa in hur du vill att det ska fungera och resten sköts automatiskt.

Utdelningsaktierna

För utdelningsaktierna i Sverige så har det inte hänt särskilt mycket alls. Det är trist att jag inte har möjlighet att fylla på just nu när det dippar lite men jag väljer att leva i Thailand över vintern framför månadssparandet i utdelningsaktierna.

Går det riktigt bra på andra håll så kanske det blir ett par köp, om inte annat så får jag ta igen det när jag kan! På lång sikt så ser jag utdelningsaktier som ultimata passiva inkomster.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsaktierna i sverige

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

svenska utdelningsaktier

Veckans inlägg

Här är inläggen som publicerats på bloggen under veckan.

Tack för att du läste ”Veckorapport V. 49 – Passiva Inkomster”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.