Sammanfattning V. 1 – Grönt nytt år med Cannabisaktier

Ett nytt år med nya möjligheter! Fast jag håller kvar vid mina tidigare möjligheter. Cannabisaktier och kryptovalutor blir årets fokus. Hittills så har det ju gått väldigt bra så varför inte fortsätta på den vägen? Sakta men säkert ska jag föra över vinster och fortsätta bygga upp utdelningsportföljen.

Sverige verkar ha fått upp fokus för cannabisaktier. Det är otroligt roligt och det har fått bloggen att växa något enormt mycket på kort tid.

Bloggens rekord för besökare på en dag krossades två dagar i rad och den har redan haft fler läsare den här veckan än den hade i hela november. Så det går verkligen framåt på flera fronter!

Det är underbart att Sverige kanske äntligen kan börja diskutera cannabis ordentligt och offentligt, även om det just nu främst handlar om investeringar.

Det märks klart och tydligt att intresset för cannabisaktierna har ökat!

Det här är antal besökare hittills i januari, dvs. efter 5 dagar, jämfört med tidigare månader:

besökare i januari

Tänk att det fanns en tid då jag undrade om någon faktiskt ville läsa om cannabisaktier. Plus att jag var rädd för att bli stämplad för att skriva om det samt för att förlora alla samarbeten jag har. Skönt att det inte blev så!

Cannabisaktierna

Året började helt fenomenalt bra med flera kursrusningar för bolagen som sysslar med cannabis i Kanada. Mitt i veckan så blev det en större sättning men igår så var det återigen blått i portföljen.

Korrektionen som vi såg var i mina ögon väldigt väntad men framförallt väldigt nyttig på lång sikt. Jag hade faktiskt trott att vi skulle se en större och fortsatt nedgång än vad vi fick.

Kanske blir det lugnare på marknaden nu eller så stagnerar utvecklingen lite. Det krävs goda nyheter för att driva bolagen vidare men en sak är säker, intresset för sektorn är stort!

Det kan bli så att jag säljer av en del Invictus MD Strategies för att köpa in mig i Cronos som ser ut att bli en värdig utmanare till toppbolagen. Samtidigt så vill jag inte sprida ut mig för mycket, det är redan väldigt tunt på flera håll i portföljen.

Folk har frågat mig om varför jag köpt endast 100 st av ett bolag för så små summor, då äts ju vinsten upp av courtaget. Svaret är helt enkelt att: det har jag inte. Däremot så har jag sparat aktier i bolagen när jag sålt av vinster för att hålla i flera år.

Vi får se om jag tänker om kring den taktiken längre fram för att kunna köpa in mig i uppkommande och lovande bolag för större summor. Just nu så är jag praktiskt taget all in i sektorn.

Jag köper för att hålla långsiktigt, säg 1-2 år framåt i tiden om inget oväntat sker. Det underlättar också när det är så extremt volatilt. Snitta in dig i bolagen som du tror på men framförallt: LÄS innan du köper.

Cannabisportföljen den här veckan

cannabisaktierna i portföljen

Cannabisportföljen förra veckan

portföljen med innehaven i cannabisaktier i kanada

Kryptovaluta

Mitt test ”blindköp” av altcoins, andra kryptovalutor än Bitcoin, tickar på uppåt. Portföljen är i skrivande stund +0.01190576 BTC vilket just nu är ca 1666 kr som motsvarar en ökning på runt 22% sedan 30e december.

Pepins

Igår så avslutades tävlingen jag haft med presentkort från Pepins! Ett inlägg om det kommer att komma senare idag där vinnarna annonseras! Tack till alla som var med!

P2Plån

Har du investerat i P2P-lån? Det gör jag hos Mintos, kika in sidan för att läsa mer! Du får betydligt bättre avkastning där än hos till exempel Lendify och det finns framförallt lån tillgängliga att investera i!

Någon frågade mig nyligen om min taktik hos Lendify, min enda taktik där är att sälja av portföljen för att omplacera det hos andra P2P-aktörer.

Utdelningsaktierna

Portföljen med utdelningsaktier har återhämtat sig lite. Jag grämer mig över att jag inte månadssparar enligt plan i portföljen vid varje sammanfattning. Då hade jag dragit nytta av nedgångarna som varit tidigare. Men men, just nu är allt krut investerat i Kanada tills vidare!

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsportföljens innehav

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktierna som jag har

Relevanta inlägg

Tack för att du läste årets första sammanfattning!

2 thoughts on “Sammanfattning V. 1 – Grönt nytt år med Cannabisaktier

 • Har kikat ett tag på din blogg, måste säga att jag gillar det skarpt, skicka även precis en förfrågan till din fejja-grupp =)

  Jag har också investerat i Cannabis ett tag, vilken är favorit aktien och vilken tror du på mest på långsiktigt.
  Mina är Canopy, Aphria och Maple Leaf Green.

  • Hej, Andree!

   Tack så mycket, det är väldigt roligt att höra att du tycker så.

   Min favoritaktie är Aphria eftersom att man skyndar långsamt och redan visar blåa siffror i rapporterna. Jag gillar också Canopy och Aurora, Canopy för att man är störst och Aurora för att man är så ambitiösa.

   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.