Nyttig Korrektion för Cannabismarknaden

Igår så fick vi se rätt så stora dipper för många bolag. Det var i mina ögon förväntat efter den senaste tidens rusningar. Visst är det aldrig roligt med minus men i längden så är det bra eftersom att stöd byggs högre och högre upp. Jag sålde inget utan ligger kvar långsiktigt som planerat.

Det är lätt att drabbas av panik när man ser att en kurs gått ned över 10% på väldigt kort tid. Men som vi såg igår så studsade det upp rätt så bra på flera håll på slutet.

Det är inte omöjligt att det blir mer rött idag vilket kan skapa fina köplägen för investerare. Känner man att man ”missat tåget” så är det nu som man ska vara framme.

Vi kanske ser en mer försiktig uppgång nu än tidigare eller så blir det stagnation och smått rött i en vecka eller två. Men långsiktigt så är marknaden lika stark och bolagen kommer att fortsätta arbeta sig framåt.

För varje kvartalsrapport och nyhet som släpps så blir rätt bolag starkare och starkare. Legaliseringen närmar sig sakta men säkert och den är spikad till juli 2018.

Det har dykt upp en del frågor kring om legaliseringen är framröstad eller om det bara är ett förslag. Nuvarande regering gick till val just med legaliseringen som ett av sina främsta vallöften.

Man är fast beslutna om att legalisera och besluten är redan tagna så det är alltså ingenting som är på diskussionsnivå utan beslutet är taget och godkänt.

Anledningen till att man väntar till i juli med att legalisera är för att man vill skynda långsamt. Man vill ta fram bra och hållbara sätt för hur legaliseringen ska genomföras och för hur den skall hanteras när det väl blivit av.

Kring frågorna om vilka bolag som kommer att fortsätta att falla mer så tror jag tyvärr att Aurora kan ligga i farozonen då man verkligen haft en explosiv uppgång utan, vad jag anser, vara fundamentala nyheter som rättfärdigar uppgången.

Men man vet aldrig vad som släpps och om Aurora Sky blir färdigt snabbare än planerat så kan det bli riktigt bra. Man har också oerhört många filialer och samarbeten som kommer att börja löna sig mer och mer. Aurora har satsat aggressivt för att expandera stort redan innan legaliseringen. Vi får se om risken lönar sig men just nu så ser det onekligen bra ut.

Går bara affären med CMED går igenom så har man ett oerhört starkt bolag. Men skulle den affären inte gå igenom då blir det nog ett oerhört hårt slag för bolaget. Det är inte heller omöjligt att vi får se en Sell on News effect om affären går igenom.

Lycka till på börsen idag!

2 thoughts on “Nyttig Korrektion för Cannabismarknaden

 • Tja, har sett I din portfölj att Delta 9 inte finns med. Det jag läst om dom låter bra och undrar om du inte valt dom av någon anledning eller bara inte valt dom för att det finns för manga att fokusera på. Du kanske vet något jag inte vet…
  tacksam för svar!

  Med vänliga hälsningar,
  Vincent

  • Hej Vincent!

   Det lilla jag sett från Delta 9 ser intressant ut, men precis som du säger så har jag inte köpt för att det finns så otroligt många att fokusera på.

   Med vänliga hälsningar,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.