Sammanfattning V. 41 – Sålde HMMJ och nytt hos Lendify

Vecka 41 blev rätt så händelserik för mina investeringar och mitt sparande. Som avslöjat i titeln så sålde jag av den börshandlade fonden HMMJ som är inriktad på bolag inom branschen för medicinsk cannabis. Lendify har även infört en förändring som jag tror att många uppskattar. 

När sommaren är över så börjar veckorna gå snabbare och snabbare samtidigt som det blir mörkare och mörkare utomhus. Men portföljerna rullar på och jag tycker att det ser ljust ut på den fronten även om det ser mörkt ut även för svenska bostäder. Vi får se vad som händer.

Bolag som garanterat inte påverkas av en eventuell svensk bostadskris är bland annat bolagen som jobbar med medicinsk cannabis i Kanada. Hur går det där? Vi tar en titt.

Dividend Sweden

Det var ett tag sedan jag skrev om Dividend Sweden har som har legat i dvala en längre tid. Men nyligen släpptes information om att ännu ett bolag ska delas ut till aktieägarna, nämligen Attana. Spännande!

Cannabisportföljen

Jo som sagt så har jag nu sålt av ETF:n, en börshandlad fond, HMMJ. Det är något som jag har klurat på att göra en längre tid just för att själv välja vilka innehav som jag vill ha.

Mycket i HMMJ är riktigt bra men jag är inte intresserad av att äga amerikanska läkemedelsbolag så därför blev det dags att sälja av.

Jag har spanat in ett bolag på marknaden som jag tycker ser undervärderat ut och nästa vecka blir det till att köpa in sig där.

Utöver det så bevakar jag Aurora Cannabis, Aphria Inc och Canopy Growth Corp för att börja snitta mig i de bolagen istället.

Såhär blev resultat för HMMJ:

börshandlade fonden för cannabisbolag HMMJ

Cannabisaktierna i portföljen har inte rört sig särskilt mycket förutom att HVST (Harvest One Cannabis Inc) fick sig licens godkänd i fredags vilket fick aktien att rusa initialt för att sedan dala nedåt. Buy on rumors and sell on news-effekten, jag tänker behålla innehavet längre och dalar den ned lite mer så blir det förmodligen ett köp till.

Chansbolagen Aequus, Calyx och Revive svänger kraftigt och det ska bli spännande att se hur deras forskning artar sig framöver. Calyx fick nyligen positiva resultat för ett av sina projekt.

 

Cannabisportföljen den här veckan

portföljen med cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan

cannabisfonden etf HMMJ


Lendify

Lendify har uppdaterat sin hemsida med en efterlängtad funktion. Nämligen att man kan få en notis via e-mail när nya lån är tillgängliga. Riktigt härligt att se men allt är inte lika bra för Lendify just nu tyvärr.

Prispress på lån har lett till att lån med lägre räntor erbjuds vilket inte är bra alls för investerare. Eftersom att Lendify tar ut en såpass hög avgift på avkastningen och att man sedan ska skatta på det hela gör ju att om lånens räntor inte är attraktiva så blir det svårt att välja att investera där.

Jag håller tummarna för att det blir bättre inom kort!

Såhär ser utvecklingen hos Lendify för mina P2P-lån ut:

Lendify avkastning på innehaven med p2p-lån


Mintos

En annan aktör som sysslar med P2P-lån är Mintos. Just nu har jag endast ett aktivt lån där, till ett företag, men inom kort så blir det nog ett tillskott till den portföljen för att bättre kunna utvärdera deras tjänster.

Pepins

Hos Pepins så har man möjligheten att bli delägare i DIF Hockey just nu, en möjlighet som jag personligen står över men du kanske är intresserad av att läsa mer om det? Det kan du göra här på Pepins egen hemsida.

Utdelningsportföljen

 

Utdelningsaktierna tuffar på riktigt bra just nu och det är trist att jag ej har investerat enligt plan två månader i rad nu. Privatekonomin är ansträngd men tids nog så kommer jag att ta igen alla missade investeringstillfällen.

Under tiden så är det härligt att se innehaven tuffa på mot högre avkastning.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

portföljen med utdelningsaktier

 

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktierna i utdelningsportföljen


Tack för att du läser! Lämna gärna en kommentar om du vill och ha en riktigt härlig vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.