Sammanfattning V. 40 – Alfa Laval Leder Vägen

Veckorna verkligen flyger fram just nu, det var ju sommar nyss. Nåväl, tur att det finns annat att roa sig med när höstvädret slår till. Utdelningsportföljen går fortsatt bra och Alfa Laval leder vägen just nu. Den klättrade nästan över 30% avkastning efter goda nyheter i veckan.

Portföljerna fortsätter att ticka på åt rätt håll just nu. Det är härligt att se och förutom att Alfa Laval går bra bland Utdelningsaktierna så har HMMJ knatat på riktigt fint.

Cannabisportföljen

Aktierna i portföljen som följer den sköna gröna vågen i Kanada har nästan stått stilla. Men den börshandlande fonden, en ETF, HMMJ som står för Horizons Marijuana Life Sciences Index gar gått väldigt bra.

Cirka 8% upp sedan förra veckan är verkligen inte fel att se. Jag står kvar i tankarna om att sälja av den börshandlade fonden när den har gått upp cirka 5-10% mer.

Efter det så ska pengarna återinvesteras i Canopy Growth CorpAphria Inc och Aurora Cannabis Inc. Tre flaggskepp på marknaden för cannabis i Kanada.

Cannabisportföljen den här veckan

cannabisfonden etf HMMJ

Cannabisportföljen förra veckan

Lendify

Lånen återbetalas enligt plan och förra veckan ingick jag också i ett nytt lån på 350 kr via Lendify. Det är härligt att se hur det tickar vidare på kontot. Såhär ser transaktionshistoriken för veckan ut.

Lendify P2Plån

Pepins

Om fyra dagar så öppnar fönstret för att bli delägare i Djurgården Hockey via Pepins. Även om delägarkraften är imponerande så tänker jag avstå det här köpet eftersom att jag inte tror på Djurgårdens sportsliga möjligheter.

Utdelningsportföljen

Alfa Laval leder vägen för utdelningsaktierna och snuddar på att ha gått upp 30%. Riktigt härligt att se! En av anledningarna till uppgången är att SHB släppte en köprek.

Men det roliga för Alfa stannar inte där utan man fick i veckan en ny värmeåtervinningsorder, värd 50 miljoner kronor, i Sydostasien. Du kan läsa mer om det här på Avanza.

 

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsaktierna i utdelningsportföljen

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Tack för att du läser! Ha en underbar vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.