Veckorapport 11 2023 – Ett hack i kurvan

Veckorapport 11 2023 bjuder på röda siffror från alla håll och kanter. Framförallt fastighetssektorn har tagit rejält med stryk. En undrar ju var till exempel Neobo har sin botten, med facit i hand borde jag sålt första dagen. Men substansrabatten är överdriven så det heter duga.

Investmentbolagen

Veckans turbulens har påverkat alla mina portföljer och då även den med investmentbolagen. Investor, Bure och Latour stod inte emot stormen. Men det gör faktiskt inte så mycket för nu på fredag så är det dags att investera igen.

Desto lägre kurs som aktierna står i vid månadens inköp desto bättre. Jag har ju inga planer på att sälja inom en snar framtid så för mig gör det inget.

Portföljens total avkastning är nu nere på rött igen som du kan se här:

Av portföljens tre innehav så är det bara Investor som håller sig kvar på blåa siffror:

Kommer den att lyckas hålla sig kvar på blått även under veckan som kommer? Jag är tveksam men vi får helt enkelt vänta och se. På fredag så ska det i alla fall köpas in mer, det är alltid roligt att se fram emot.

Fondportföljen hos Savr

Här är det oftast röda siffror som presenteras och så blir det även denna gång. Men det är inget att hänga läpp för. Förr eller senare så kommer aktier med fokus på teknik och teknologi att bli heta igen. Tills dess så är det bara att hålla ut.

Fonderna är alltså hårt viktade mot US Tech som inte går så starkt just nu. Så här ser portföljens graf ut just nu:

Jag vågar inte hoppas på att vi har bottnat riktigt ännu med tanke på allt som sker där ute. Men vi är nog inte allt för långt ifrån botten heller. Men vad vet jag? Här så sätter jag just nu inte in något varje månad. Tanken är att vänta ut sektorn tills den vänder uppåt igen.

Annars så sätter jag bara in pengar som tappar i värde medan jag betalar mer i avgift. Då försöker jag hellre vänta in botten för nu. Tanken är att så småningom gå över till indexfonder. Tråkigt, men effektivt.

GratisPortföljen Veckorapport 11 2023

Sist och nuförtiden minst är projektet GratisPortföljen. Den tappar och tappar i värde men jag är långsiktig även här. Faktum är att den fortfarande presterat klart bättre än index, vilket så klart är roligt att se.

Här börjar det bli fina köplägen i flera bolag men jag har inte så mycket kapital redo. Jag måste bli bättre på att leta cashback-erbjudanden så att jag får mer pengar att investera här.

Bolagen i portföljen ser ut som så här:

Bolagen i portföljen ser ut som så här:

Noterbart är att SBB återigen harvar runt 14 kr! Det såg så lovande ut när den var över 22 kr igen men den glädjen försvann fort. Nå väl, om ränteläget lugnar ner sig här så borde det gynna fastighetsbolagen rejält.

Tack för att du läste Veckorapport 11 2023! Hoppas att du har en finfin söndag och en helt fantastisk tid veckan som kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.