Veckorapport 2 2024 – Avslutade veckan starkt

Årets första hela vecka är snart avklarad och allting rullar på igen. Tyvärr så plågas världen av mer oroligheter. Blundar man för det och fokuserar på börsen så väntar vi imorgon inflationssiffror. Siffror som bör visa att inflationen är mer eller mindre tyglad. Åtminstone för nu.

Investmentbolagsportföljen

Efter att förra veckan sett en kraftig rekyl nedåt så blev det en rejäl återhämtning för portföljen. Den gick nästan upp hela 3 procent under årets andra vecka:

Men den har fortfarande en bit kvar till att nå sin all time high-notering igen:

En rolig notering är att denna vecka så ligger Bure högst i portföljen. Det är nog första gången sedan portföljen startades om jag inte minns helt fel. Investor brukar leda med högst avkastning men har nu blivit omkörd.

Snart utdelningar

Tidigare så har Latour kört om Investor ett par gånger men nu kom utmanaren Bure ikapp istället. Vi får se hur det artar sig nästa rapport. Det ska också bli intressant att se hur bolagens utdelningar ter sig i år. Inom en månad eller två så bör dessa ha spikats för 2024 på bolagens stämmor.

Så här har portföljens utdelningar artat sig hittills:

Det är ingen stor summa som delas ut i portföljen än så länge, men allting hjälper. Utdelningarna återinvesteras direkt i portföljen för maximal tillväxt. Jag hoppas att utdelningarna ökar till minst 750 kr i år.

Utdelningarna ökar ju både via utdelningshöjningar och genom att fler aktier köps in. Och ju fler aktier som köps in, desto mer utdelningar trillar in. Ränta på ränta!

GratisPortföljen

För mitt projekt GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashback-erbjudanden så har veckan gått mest i sidled:

Men det går också väldigt trögt för mig just nu med att få in cashback-pengar. Det har det gjort ett bra tag redan och det får mig att fundera över denna portföljs vara eller inte vara.

Utan konstanta inköp så händer det inte så mycket i portföljen. Kanske vore det lägligt att stänga denna i år och ersätta den med en ny portfölj? I så fall blir det nog en portfölj byggd kring månadsutdelare. Men att jag köper nya aktier kontinuerligt istället för att endast handla för cashback-pengar.

Den som lever får se!

Så här har portföljen gått sedan start:

Och så här ser portföljens innehav ut i skrivande stund:

Och så här ser läget kring utdelningarna ut:

Jag hoppas att du har en riktigt fin söndag och att du får en helt underbar tredje vecka på året! Tack för mig, ha det bäst!