Veckorapport 1 2024 – En upp en ner

Första veckorapporten för i år! Nu gäller det att man håller koll på vad man skriver så att årtalet blir rätt. So far so good med det, på börsen däremot har det gått trögare. Men en rekyl var väntad och frågan är hur långt ned vi ska.

Investmentbolagen

Portföljen med investmentbolagen gick väldigt, väldigt starkt på slutet av år 2023. En rekyl kändes väntad och den kom som ett brev på posten, lite senare än man trott. Så här ser resultatet ut för den lite korta börsveckan som vi hade:

Nedgången betyder att vi tappat milstolpen på 50 000 kr i värde, för stunden, men jag tror att vi kan återta det någorlunda snart igen.

Nedgången har också gjort att Investor står som herren på täppan igen med högst avkastning i portföljen:

Latour och Bure ser dock rätt så taggade på att ta över ledartröjan igen, vi får se hur det artar sig med det. Vi lär få se mer nedgångar, skulle jag tro, framförallt om USA bestämmer sig för att gå ned med. Men, time will tell.

GratisPortföljen

För detta projekt så blev det faktiskt en positiv vecka till skillnad från inevstmentbolagsportföljen:

Mycket tack vare att SBB sett stark ut senaste veckan. VD:n Leiv Synnes verkar säker på att kunna ro detta i hamn på ett någorlunda bra sätt. Det återstår att se hur blankarna agerar framöver.

Så här ser portföljens innehav ut just nu:

Gladstone Investment och Exchange Income Corp fortsätter att se starka ut. Detta samtidigt som de levererar en fin direktavkastning månad efter månad. Två starka trogna innehav i portföljen som varit med länge nu.

För Cibus del så blir kommande rapport oerhört viktig för den lär visa om vi får se en sänkt utdelning eller ej. Personligen så tycker jag att det var knäppt att göra en emission för att fortsätta dela ut. Varför pausade man inte utdelningen där och då, och använde pengarna för att växa?

Men, vad vet jag. Oavsett vad så hoppas jag att du har haft en bra vecka och att din andra vecka på året blir en redigt blå sådan!