Veckorapport 23 2023 – Spridda skurar

Tut tut dags för veckorapport 23 2023! Investmentbolagen har backat en aning medan GratisPortföljen ökat. Ett av fastighetsbolagen återhämtar sig, det andra tragglar vidare.

Investmentbolagen

Min simpla men stabila portföljen med just nu tre stycken investmentbolag hade en röd vecka på det stora hela. Portföljen backade cirka 3% eller 1000 kr. Nedgången berodde till störst del på grund av Bure. Men innehaven Investor och Latour hjälpte också till lite.

Så här ser portföljens veckograf ut:

För portföljens innehav så ser läget ut som följande:

Det vill säga, Investor leder vägen framåt i vanlig regi medan övriga bolag sackar efter en aning. Jag klurar fortfarande på om jag ska addera ett nytt bolag eller ej. Jag har också hittat en väldigt intressant fond som jag tror skulle göra sig bra i portföljen.

Time will tell!

GratisPortföljen veckorapport 23 2023

Projektet GratisPortföljen såg en mindre uppgång under veckan som varit. Portföljen gick upp allt som allt ca 2.1%. Så här ser grafen ut tre år bakåt i tiden:

Det är roligt att se att den fortfarande avkastar mer än index men det vore ännu roligare om den vände upp mot en ny ATH snart. Men det lär inte ske förrän bland annat SBB löser sin situation en gång för alla.

Så här ser läget ut för portföljens innehav:

Vermilion Energy har äntligen börjat uppvärderas lite igen Man saknar tiden då den låg på 25-30 dollar per aktie snarare än 12. Men innehavet är långsiktigt och jag tror bolaget har mer att ge framöver.

Framförallt så är jag taggad på att dom någon gång snart förhoppningsvis återinför sina månatliga utdelningar. Men den som väntar på något gott…

Oavsett vad så är jag väldigt tacksam över att du läst inlägget Veckorapport 23 2023! Stort tack för det och jag hoppas att du får en fantastisk vecka både på och utanför börsen! Ha det bäst!