Veckorapport 32 2023 – GratisPortföljen vänder upp

Veckorna bara flyger förbi i rasande fart. Därför så är det rätt så skönt på sätt och vis att skriva dessa veckorapporter. Det knyter verkligen ihop veckan på ett bra sätt. Veckorapport 32 2023 bjuder på mestadels blått!

Investmentbolagen

Min långsiktiga och enkla portfölj med tre svenska investmentbolag i form av Bure, Investor och Latour backade i veckan. Resultatet landade på minus 220 kr eller 0.6 procent.

Det är inte mycket att säga varken bu eller bä om faktiskt. Man kan i och för sig konstatera att jag var alldeles för tidig in i Latour. Där kunde jag väntat ut deras premie en hel del.

Men, på lång sikt så kommer det att bli fint oavsett, det är jag övertygad om.

Så här ser de tre innehaven ut just nu:

Med lite tur kanske Bure håller sig på dessa nivåer tills nästa månadsköp ska göras.

GratisPortföljen Veckorapport 32 2023

Denna portfölj gick desto bättre under veckan som varit. Upp 600 kr eller 2.7 procent. Det går inte att klaga på!

För innehavens del så är Cibus fortsatt starka medan SBB inte vet var den ska ta vägen. Det vore riktigt skönt med något slags definitivt besked där om åtgärder och problem snart.

Men den som väntar på det kan få vänta länge. Så här ser i alla fall portföljens innehav ut i skrivande stund:

Exchange Income Corp lämnade en rekordrapport i veckan och det är ett bolag som verkar gå från klarhet till klarhet. Intressant också att de lyckas pynta ut utdelningar varje månad.

Det känns även bra att STAG Industrial verkar ha plockats in till portföljen vid rätt tillfälle då den redan gett 10 procent avkastning.

Hoppas att du har haft en fin börsvecka och att nästa börsvecka bara blir blå, blåare och blåast! Tack för att du läser Veckorapport 32 2023, ha det så bra!