Veckorapport 31 2023 – Röda tider för investmentbolagen

Det är söndag och vi ska kika in veckorapport 31 2023. Sommaren drar sig mot sitt slut och regnet bara öser ner. Då kan man ju hoppas att en blå portfölj värmer en när man är inne. Men så blev det ej!

Investmentbolagen

Den här portföljen såg mest rött av alla mina portföljer under veckan som varit. Totalt så backade den över 3% vilket ändå är markant för att bara vara under en vecka.

Men men, så kan det bli och det är bara att härda ut. Så här ser grafen över veckans utveckling ut:

Med lite tur så kanske vi återhämtar det och mer nästa vecka? Hoppas kan man ju alltid!

Så här ser innehaven i portföljen ut just nu:

Investor leder vägen medan övriga två sackar efter. Jag har dock inte bråttom, det här får ta den tid det tar. Det är så pass stora och stabila innehav så det finns ingen anledning att oroa sig.

Faktum är att jag gärna hade passat på att köpa mer nu när substansrabatterna ser så fina ut. Men 1500 kr i månaden är det jag har att spendera här än så länge.

GratisPortföljen

Här kommer det snart in mer pengar att investera! Detta då jag nyligen bytt så väl mobiloperatör som elbolag igen. Portföljen hade en blå vecka till stor del tack vare Vermilion Energy som verkar återhämta sig en aning.

Vermilion är ett oljebolag som hade slaktats hårt men som nu kanske ska upp mot 20 dollar igen? Den som lever får se!

Bland innehaven så kan vi se att Cibus återhämtar sig fint medan sektorkollegan SBB sackar efter mer och mer. Man undrar ju hur det hela ska sluta men personligen så tycker jag att det känns bättre och bättre.

Så här ser innehaven ut just nu:

Tack för att du läste ”Veckorapport 31 2023”! Ha en underbar vecka!