Veckorapport 38 2023 – Rött var det här

Dags för Veckorapport 38 2023 och det är röda siffror som gäller denna vecka. Men hälsomässigt så är äntligen piggare även om det är en bra bit kvar. Röda siffror är dock betydligt mer acceptabla när man börjar må bättre.

Investmentbolagen

Mina tre musketörer har haft en röd vecka men procentuellt så är nedgången inte särskilt stor. Cirka 0.4% back får väl ändå anses som helt okej när OMX backade 1.3% under samma tidsperiod.

Nya köp blir det imorgon då det ska fyllas på med 1500 kr precis som varje månad. Det är fortfarande Investor som leder vägen i portföljen. Jag är dock glad över att få handla fler Latour-aktier för under 200 kr styck.

Så här ser läget ut för innehaven just nu:

Det ska bli väldigt intressant framöver att hur kurserna artar sig. Investor handlas redan till en markant rabatt men den kan bli högre.

Latour ser billig ut redan nu vid 10% premie men även den kan bli billigare. Om den blir det, då blir det till att köpa på sig rejält.

GratisPortföljen Veckorapport 38 2023

Projektet GratisPortföljen har haft en desto rödare vecka sedan förra veckans uppgångar:

Portföljen är i nuläget väldigt känslig för hur oljepriset rör sig på grund av att största innehavet är Vermilion Energy. Men sänket SBB påverkar också negativt just nu med sina fortsatta nedgångar.

Jag hoppas att våra svenska fastighetsbolag kan rida ut stormen ordentligt och ta sig över på det torra snart. Men det lär dröja med det, framförallt för SBB.

Börsen känns för övrigt fortfarande oerhört skakig och det vore skönt om inflationen kunde besegras en gång för alla. Men frågan är om den inte redan har det? FED pratar om fler höjningar men det återstår att se hur det blir.

Riksbankers prognoser är ju sällan att lita på. Oavsett hur det blir med det så stort tack för att du läser bloggen, hoppas att du har en fantastisk vecka!